Κορονοϊός: “Λουκέτο” στα ξενοχοχεία – Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ

Κορονοϊός: “Λουκέτο” στα ξενοχοχεία – Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ
Ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Τουλάχιστον ως την τελευταία ημέρα του Απρίλη θα παραμείνουν κλειστές όλες οι ξενοδοχειακές ομάδες της χώρας πλην τριών στον κεντρικό τομέας Αθήνας Θεσσαλονίκης και μιας ανά Περιφέρεια.

Επίσημη μορφή δια της δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (με αριθμό ΦΕΚ 987/Β/22.3.20) έλαβε η κοινή υπουργική απόφαση για την επιβολή του μέτρου έναντι στον κορονοϊό που αφορά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 23:00 έως και 30.4.2020 και ώρα 12:00. Των ξενοδοχείων δηλαδή.

Όπως επισημάνθηκε βέβαια στην ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Τουρισμού τα τουριστικά καταλύματα στα οποία κατά τη δημοσίευση της απόφασης διέμεναν ένοικοι σε ποσοστό τουλάχιστον δέκα τοις εκατό (10%) της συνολικής τους δυναμικότητας σε κλίνες, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας θα τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη 26 Μαρτίου και ώρα 12:00 προκειμένου να έχουν το περιθώριο να τακτοποιήσουν όσους είχαν προλάβει ήδη να κάνουν check in πριν από την εντολή για κλείσιμο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα