Κορονοϊός: Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους αν αυξηθούν τα κρούσματα

Κορονοϊός: Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους αν αυξηθούν τα κρούσματα
Χρήση μάσκας σε εξωτερικό χώρο. Eurokinissi

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγωνη προειδοποιεί για χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, αν αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, προς αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού,  άφησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η κ. Παγώνη, ειπε πως “η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους εάν αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία”.

Κατα την ίδια, μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, καθώς όπως είπε, ένας ασθενής χωρίς συμπτώματα μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε 80-100 άτομα.

Η κα Παγώνη έκανε λόγο για χαλάρωση των μέτρων που έφερε την αύξηση των κρουσμάτων καθώς όπως είπε τα 52 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, “είναι αποτέλεσμα του τι έγινε πριν 15 μέρες”.

Πώς να φοράτε μάσκα με ασφάλεια

  •  Πρέπει να καθαρίσετε τα χέρια σας πριν βάλετε τη μάσκα και να μην αγγίζετε το μπροστινό μέρος της μάσκας ενώ τη φοράτε.
  •  Η μάσκα πρέπει να καλύπτει τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι σας. Δεν πρέπει να φοριέται κάτω από τη μύτη, στο πηγούνι, γύρω από το λαιμό ή να κρέμεται από το αυτί. Μην αφαιρείτε ή τραβάτε προς τα κάτω τη μάσκα για να μιλήσετε με κάποιον.
  • Όλες οι μάσκες πρέπει να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας τους ιμάντες πίσω από τα αυτιά ή το κεφάλι και μετά πρέπει να πλένετε τα χέρια σας.
  •  Οι ιατρικές μάσκες πρέπει να πετιούνται στα απορρίματα μετά από μία χρήση ή λερωθούν, φθαρθούν ή υγρανθούν.
  •  Εάν σκοπεύετε να επαναχρησιμοποιήσετε τις υφασμάτινες μάσκες, πρέπει να τις φυλάτε σε μια καθαρή, επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Συνιστάται να πλένονται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα με σαπούνι ή απορρυπαντικό, κατά προτίμηση με ζεστό νερό.
  •  Συνιστάται να μη φοράτε μάσκα ενώ ασκείστε καθώς μπορεί να δυσκολευτεί η αναπνοή. Δεν χρειάζεται επίσης να φοράτε ένα όταν είστε μόνος σας σε αυτοκίνητο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα