Κορονοϊός: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Υγείας της Ρουμανίας

Κορονοϊός: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Υγείας της Ρουμανίας
Ο υπουργός υγείας της Ρουμανίας Βίκτορ Κοστάκε AP Photo/George Calin

Λιγότερα από 1000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Ρουμανία. Ωστόσο ο Υπουργός Υγείας υπέβαλε την παραίτησή του αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ανεπάρκεια των κρατικών νοσοκομείων.

Δεκτή έγινε η παραίτηση που υπέβαλε στον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Λούντοβικ Όρμπαν ο Υπουργός Υγείας Βίκτορ Κοστάκε.

Ενημερώθηκα για την παραίτησή του. Δεν συμφωνώ, αλλά την καταλαβαίνω και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία“, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, τη στιγμή που διάφορες πληροφορίες από τοπικά μέσα αναφέρουν πως ο ίδιος εξώθησε σε αποχώρηση τον Κοστάκε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στον Κοστάκε χρεώνεται ανεπάρκεια αφενός στους χειρισμούς αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που έχει επιφέρει ο κορονοϊός αφετέρου στις σοβαρές ελλείψεις που έχουν τα νοσοκομεία, “κυρίως ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού”, όπως έλεγαν. Ούτε βέβαια ο αριθμός των γιατρών και των νοσηλευτών επαρκει, τη στιγμή που ο αριθμός των όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό αυξάνεται.

Λέγεται επίσης ότι “μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στο νοσοκομείο της Σουτσεάβα, όπου το ίδρυμα έκλεισε για απολύμανση, καθώς περισσότεροι από 80 γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί “.

Στη Ρουμανία έχουν καταγραφεί 906 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 17 θάνατοι.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα