Κορονοϊός: Στους 19 οι νεκροί – Κατέληξαν δύο ασθενείς στο Σωτηρία

Κορονοϊός: Στους 19 οι νεκροί – Κατέληξαν δύο ασθενείς στο Σωτηρία
Στιγμιότυπο από την είσοδο του Νοσοκομείου "Σωτηρία". Eurokinissi

Στους 19 ανεβαίνει ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊο στην Ελλάδα. Μια ηλικιωμένη γυναίκα και ένας 64χρονος άνδρας κατέληξαν στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλεύονταν.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα άνω των 80 ετών και ένας 64χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο Σωτηρία, είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο νέα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα που ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 19.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε επιβαρυμένη υγεία από υποκείμενο νόσημα και είναι η 4η γυναίκα που καταλήγει από τον ιό. Ο δε 64χρονος φαίνεται να υπέκυψε από επιπλοκές που προκάλεσε ο ιός.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν συνολικά 71 νέα κρούσματα του κορονοϊού που ανεβάζουν το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 695. Μετά και τα νέα δεδομένα από την ταχύτητα εξάπλωσης της επιδημίας εκτιμάται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά 8-10.000 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί.

Με βάση τα χθεσινά στοιχεία από τα άτομα που είχαν καταλήξει 14 ήταν άνδρες και 3 γυναίκες. Τα στοιχεία αυτά εκτιμάται ότι άλλαξαν σε 15 και 4 αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα εξιτήριο έχουν πάρει 29 ασθενείς.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, νοσηλεύονται 114 άνθρωποι, και το 61% αυτών είναι άνδρες. Από τους νοσηλευόμενους 35 είναι διασωληνωμένοι και όλοι είναι άντρες -εκτός από μία γυναίκα, μέσης ηλικίας 68 ετών. Το 74% των δασωληνομένων έχουν υποκείμενα νοσήματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα