Κορονοϊός: Οι νέοι αναζητούν ψυχολογική υποστήριξη

Κορονοϊός: Οι νέοι αναζητούν ψυχολογική υποστήριξη
Καλλιτέχνης του δρόμου σε απόγνωση την εποχή του κορονοϊού AP

Τι δείχνει η χαρτογράφηση του ΙΣΑ για τις ψυχολογικές ανάγκες των Ελλήνων λόγω του περιορισμού και της εξάπλωσης της επιδημίας.

Το αποτύπωμα της επιδημίας κορονοϊού στη ψυχολογία του κόσμου δείχνει η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο σύστημα τηλε-ψυχιατρικής που έθεσε στη διάθεση των πολιτών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και η Περιφέρεια Αττικής, με την στήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και της Melapus. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε δύο 24ωρα (20-22 Μαρτίου), έγιναν περισσότερες από 2157 βιντεοκλήσεις και μάλιστα 4 στους 10 πολίτες που απευθύνθηκαν ήταν νεαρά άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Το 72,3% ήταν από γυναίκες ενώ το 27,7% από ήταν από άντρες. Οι περισσότεροι ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 44 ετών (27,49% ) και ακολουθούν οι ηλικιακές ομάδες 25-35 (24,56%), 45-53 (19,88%), 18-24 (14,62 %), 55-64 (9,94%), και άνω των 65 (3,51%).

Επίσης 9.677 άτομα αναζήτησαν πληροφορίες στην πλατφόρμα ενώ 862 ξεκίνησαν συνεδρίες.

Το 60% ήταν από το Νομό Αττικής, το 15% από το Νομό Θεσσαλονίκης και 10% από τον Πειραιά. Τα θέματα που ανέφεραν οι πολίτες αφορούσαν κυρίως νοσοφοβία, κρίσεις πανικού, κλειστοφοβία, προβλήματα σχέσεων αλλά και απορίες για πρακτικά ζητήματα συνταγογράφησης.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, τόνισε τα εξής: «Η κρίσιμη κατάσταση που περνάει η χώρα και οι πρωτοφανείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αφήνουν ισχυρό ψυχολογικό αποτύπωμα και πολύς κόσμος έχει την ανάγκη υποστήριξης από ειδικό.»

Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Melapus,- η οποία είναι η μεγαλύτερη OnLine πλατφόρμα τηλε-ψυχιατρικής στην Ευρώπη- παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν επικοινωνίας και προγραμματισμού συνεδριών με Ψυχιάτρους και πιστοποιημένους Ψυχολόγους τηλεϊατρικά. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο παρακάτω link: https://sessions.melapus.com/en

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα