Κορονοϊός: Σκληρά μέτρα στην Αυστραλία, αποκλείστηκε κρουαζιερόπλοιο

Κορονοϊός: Σκληρά μέτρα στην Αυστραλία, αποκλείστηκε κρουαζιερόπλοιο
Τουρίστας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας AP Photo/Rick Rycroft

Με περισσότερα από 1500 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, οι Αυστραλοί μπήκαν από τη Δευτέρα σε μια νέα, εντελώς διαφορετική, καθημερινότητα.

Η Αυστραλία των 1709 καταγεγραμμένων περιπτώσεων ασθενών από κορονοϊό, 100 εκ των οποίων νέες, και των 7 θυμάτων έως τώρα, άρχισαν να ζουν πλέον υπό αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις τους, καθώς τέθηκαν σε εφαρμογή νέοι κανόνες από τις τοπικές ‘κυβερνήσεις’. Βάσει αυτών έκλεισαν ήδη τα μη απαραίτητα καταστήματα και οι αντίστοιχες υπηρεσίες, την ώρα που οι περισσότερες πολιτείες έχουν απαγορεύσει την είσοδο στους κατοίκους άλλων περιοχών θέτοντας κατά περίσταση δικούς τους κανονισμούς στις κοινωνικές επαφές, επιπλέον αυτών που έχουν υιοθετηθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο και ανακοινώθηκαν χθες Κυριακή.

Μάλιστα τη Δευτέρα οι αρχές της Δυτικής Αυστραλίας απαγόρευσαν τον ελλιμενισμό του κρουαζιερόπλοιου MSC Magnifica. Από τους 1.700 επιβάτες περισσότεροι από 250 έχουν παραπονεθεί για αναπνευστικά προβλήματα. Το κρουαζιερόπλοιο επρόκειτο να φτάσει στο λιμάνι Φρίμαντλ το πρωί, αλλά δεν έγινε οποιαδήποτε αποβίβαση, διότι Η απόφαση των πριν από μερικές ημέρες στο Σίδνεϊ είχαν αποβιβαστεί 2.700 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Ruby Princess και στη συνέχεια 48 εξ αυτών βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2. “Δεν θα επιτρέψω να συμβεί εδώ αυτό που συνέβη στο Σίδνεϊ. Δεν θα επιτρέψουμε σε επιβάτες ή μέλη του πληρώματος να περιφέρονται στους δρόμους“, ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας Μαρκ ΜακΓκόουαν.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον εκτίμησε ότι λόγω των επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών και στην οικονομία της χώρας και παγκοσμίως αυτή “θα είναι η πιο σκληρή χρονιά της ζωής μας”, φροντίζοντας να προειδοποιήσει τους Αυστραλούς για ένα 6μηνο με περιορισμούς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα