Κορονοϊός: Στο μικροσκόπιο τα νέα κρούσματα – Διάσπαρτα και σε τουρίστες

Κορονοϊός: Στο μικροσκόπιο τα νέα κρούσματα – Διάσπαρτα και σε τουρίστες
Κίνηση στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Νέα κρούσματα σε περιοχές της Μεσσηνίας χθες, αλλά και της Καστοριάς και της Σύρου σήμερα, φαίνεται να δημιουργούν προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές.

Διάσπαρτα στην Ελλάδα φαίνεται είναι μερικά από τα κρούσματα κορονοϊού που επιβεβαιώνει ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες μέρες και που δεν έχουν να κάνουν με κάποιο άλλο κρούσμα στις συγκεκριμένες περιοχές που εντοπίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 13 κρούσματα που ανακοινώθηκαν, επιβεβαιώθηκαν 1 στη Θεσπρωτία, 1 στη Σύρο, 1 στην Καστοριά, 1 στην Πέλλα, 1 στη Ροδόπη, 3 στην Ξάνθη και 5 εισαγόμενα (3 από πτήσεις και 2 Προμαχώνα).

Η Σύρος και η Καστοριά σήμερα και χθες η Μεσσηνία, δημιουργούν προβληματισμό για το πως μεταδίδεται σε διάφορες περιοχές ο ιός και πρέπει να αναμένουμε τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η επιδημία στις τοπικές κοινωνίες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Παραμυθιάς όπου μετρά πλέον 10 κρούσματα.

Επίσης και πάλι έχουμε 5 νέα εισερχόμενα κρούσματα τα οποία αφορούν (τουλάχιστον τα 4 από αυτά) σε τουρίστες.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3321, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα 734 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1851 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Σημειώνεται επίσης μία αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες σε κρούσματα μη προσδιορισμένης “προέλευσης” σε αναλογία 1 στα 5 νέα.

Όπως σημείωσε ο ΕΟΔΥ στους 9 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι από 8 χθες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. Οι 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 191 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα