Κορονοϊός: Στους 100 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Στους 100 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε το βράδυ της Δευτέρας ένας 84χρονος άνδρας στο Αττικόν, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων από κορονοϊό στους 100.

Ένας ακόμη άνδρας προστέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (13/04)  στον κατάλογο των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν 84χρονος ασθενή που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Αττικόν σε κλινική ΜΕΘ.

Πρόκειται για το 100ό θύμα της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

ADVERTISING

Σημειώνεται ότι το απόγευμα σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα 2145 και μόνο ένα θάνατο να καταγράφεται .

Από το σύνολο των συμπολιτών μας που έχουν χάσει τη ζωή τους, οι 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 72 έτη και το 89% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επίσης από τους ασθενείς που βρίσκονται στα νοσοκομεία, 73 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών και 17 είναι γυναίκες ενώ οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network