Κορονοϊός: Στους 39 οι νεκροί στην Ελλάδα – 95 νέα κρούσματα

Κορονοϊός: Στους 39 οι νεκροί στην Ελλάδα – 95 νέα κρούσματα
Γιατροί στη μάχη κατά του κορονοϊού AP

Αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής, το υπουργείο Υγείας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 39 άνθρωποι, ενώ έχουν διαπιστωθεί συνολικά 1156 κρούσματα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής, 95 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε στα 1156. Τα περισσότερα από τα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης 6 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 38. Λίγο αργότερα κατέληξε μία ηλικιωμένη, ανεβάζοντας στους 39 τους νεκρούς μέσα σε ένα 24ωρο. Από το σύνολο των θανόντων οι 29 είναι άνδρες και οι 10 γυναίκες. Η μέση ηλικία των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 71 έτη. Το 92% των θανάτων αφορούν ηλικιωμένους, ήτοι 70 ετών και άνω, ή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το 58% είχαν κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 69 άτομα τα οποία έχουν διασωληνωθεί. Από τους διασωληνωμένους οι 47 είναι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών ή έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Οι περισσότεροι δε, είναι άνδρες. Η μέση ηλικία αυτών είναι τα 66 χρόνια.

Επίσης από την αρχή της επιδημίας έχουν διενεργηθεί 15151 διαγνωστικά τεστ για κρούσματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο κύριος Τσιόδρας ανέφερε ότι συνολικά περίπου 5% των περιπτώσεων της νόσου χρειάζεται την εισαγωγή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο ιός προκαλεί σοβαρή πνευμονία που θέλει σχολαστική παρακολούθηση και νοσηλεία

Όσοι εισάγονται στις ΜΕΘ αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου των ατόμων που παρουσιάζουν επιπλοκές. Το θετικό στοιχείο είναι οι αποσωληνώσεις όπως σήμερα, όπου στην Αλεξανδρούπολη είχαμε μια αποσωλήνωση καθώς και ένα εξιτήριο.

Οι ασθενείς στους οποίους γίνεται διασωλήνωση είναι οι πιο ηλικιωμένοι. Στην πατρίδα μας όσοι δαισωληνώνονται έχουν μέση ηλικία 66 ετών και περίπου το 47% έχει συνοδά υποκείμενα νοσήματα.

Στην Ιταλία ο μέσος χρόνος νοσηλείας σε ΜΕΘ είναι οι 15 μέρες. Σχετικά με τους θανάτους που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ η θνητότητα φτάνει στο 47%.

“Ας μη μας παραξενεύουν οι θάνατοι. Είναι η τραγική κατάληξη μιας φρικτής πάλης με έναν ανίερο εχθρό. Αλλά έχουμε και διατηρούμε ακέραιη την ελπίδα” ανέφερε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με την ετοιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι ήδη έχουν αναπτυχθεί περισσότερες από 3100 κλίνες σε νοσοκομεία για τη νοσηλεία ήπιων και μετρίων περιστατικών από κορονοϊό, ενώ είναι διαθέσιμες και 215 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Επίσης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να ανοίξουμε 75 νέες κλίνες ΜΕΘ. Στον προγραμματισμό του υπουργείου περιλαμβάνεται και η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών εφόσον χρειαστούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version