Κορονοϊός: Βρέθηκε θετικός γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Άποψη του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μεσσηνία ένας γιατρός. Ελέγχονται τουλάχιστον άλλες 10 "ύποπτες" περιπτώσεις. Αναμένονται αποφάσεις για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Συναγερμός έχει σημάνει και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Μεσσηνία. Πρόκειται για γιατρό του ιδρύματος, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό. Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Μπέζου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα μέτρα που θα ληφθούν από εδώ και πέρα στο χώρο.

Να τονίσουμε ακόμη ότι 4 ακόμα δείγματα, που εξετάστηκαν βγήκαν αρνητικά ενώ αναμένονται απαντήσεις για τουλάχιστον 10 ακόμα περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας αναφέρεται ότι: "Σήμερα Τρίτη 17/3/2020 και ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από τα τελευταία πέντε (5) δείγματα που είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκαν τα τέσσερα (4) αρνητικά και το ένα (1) θετικό. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό και συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την διαχείριση της συγκεκριμένης περίπτωσης. Συνιστάται ψυχραιμία και αισιοδοξία".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network