Κορονοϊός: Το “Μένουμε Σπίτι” αλλάζει τα δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς

Κορονοϊός: Το “Μένουμε Σπίτι” αλλάζει τα δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς
Λεωφορείο του ΟΑΣΑ στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Σε τροποποίηση των δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προχώρησε ο ΟΑΣΑ καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί μετά τις άδειες ειδικού σκοπού. Πόσο έχει μειωθεί η κίνηση λόγω κορονοϊού.

Στο 50% έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες η κίνηση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς υπό την απειλή του κορονοϊού και από το πρωί της Δευτέρας ο ΟΑΣΑ, ενεργοποιώντας τη σχετική εγκύκλιο στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, έθεσε σ’ εφαρμογή το νέο ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων.

Το κοινό θα εξακολουθεί να εξυπηρετείται κανονικά, αλλά το έκτακτο πρόγραμμα λειτουργίας έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, καθώς ο κόσμος περιορίζει μέρα με τη μέρα τις άσκοπες μετακινήσεις του, οι στάσεις του μετρό και των λεωφορείων είναι άδειες, ενώ το τραμ θυμίζει τραίνο-φάντασμα που κινείται στις ράγες της παραλιακής.

Δυνατότητα ενημέρωσης για όποιον επιθυμεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων κάθε γραμμής υπάρχει μέσα από την εφαρμογή OASA Telemetics, την ιστοσελίδα της τηλεματικής, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID-19, ο ΟΑΣΑ φροντίζει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως η συστηματική απολύμανση συρμών και οχημάτων από εξειδικευμένα συνεργεία, η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ, η τοποθέτηση αντισηπτικών για τους εργαζομένους σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και καμπίνες οδηγών, η προμήθεια γαντιών για τους οδηγούς των λεωφορείων.

Προφανώς, ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους επιβάτες να ελαχιστοποιήσουν τις συναλλαγές με χαρτονομίσματα και κέρματα και να προτιμούν τη χρήση καρτών στα εκδοτήρια.

Επίσης, σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, στάσεις τηλεματικής, συρμούς μετρό, κτλ) επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που υπενθυμίζουν τις οδηγίες προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα