Κορονοϊός: Το Τόκιο παρουσίασε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων

Κορονοϊός: Το Τόκιο παρουσίασε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων
Ιάπωνες πολίτες με μάσκες προσεύχονται AP Photo/Eugene Hoshiko

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, το Τόκιο εμφάνισε τη μεγαλύτερη ημερίσια αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ιαπωνία δεν έχουν υπερβεί τα 1500 και οι θάνατοι έχουν περιοριστεί στους 43. Παρόλα αυτά το Τόκιο εμφάνισε την Τρίτη τη μεγαλύτερη, ως σήμερα, ημερήσια αύξηση από τη στιγμή που άρχισαν να καταγράφονται τα περιστατικά ασθενών.

Όπως μετέδωσαν διάφορα τοπικά μέσα, στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας διαγνώστηκαν θετικοί περισσότεροι από 40 ασθενείς, αριθμός που την μετέτρεψε αυτομάτως στο επίκεντρο του ιού στην επικράτεια. Πλέον τα συνολικά κρούσματα υπολογίζονται στα 200.

Όλη αυτή η έξαρση κρουσμάτων μόλις λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε από τη ΔΟΕ, και τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.

Εν τω μεταξύ, στην Ινδονησία επιβεβαιώθηκαν 105 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τα 790. Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δίπλα στους άλλους 55 που είχαν προηγηθεί.

Στις Φιλιππίνες, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 84 νέα κρούσματα και τρεις θανάτους. Με βάση τα νεότερα στοιχεία, στη χώρα έχουν καταγραφεί 636 κρούσματα και 38 θάνατοι.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα