Κορονοϊός: Τέσσερις νεκροί σε ένα 24ωρο στην Ελλάδα και 31 νέα κρούσματα

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου EUROKINISSI

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα και 4 νεκροί σε ένα 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 10. Έκκληση του Σ. Τσιόδρα να παραμείνουν οι πολίτες στο σπίτι.

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Κατά την ενημέρωση της Παρασκευής από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 31 και συνολικά στη χώρα έχουμε 495.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο 3 άνθρωποι, ενώ μέχρι την απογευματινή ενημέρωση γνωρίζαμε μόνο 2. Όμως υπήρξε και ένα ακόμη θάνατος ενός ακόμη άνδρα στην Αθήνα και μίας ακόμη γυναίκας 93 ετών αργότερα. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της επιδημίας 10 άτομα, 9 άνδρες και μία γυναίκα.

Από τα κρούσματα, 84 έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. Συνολικά 90 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 20 είναι διασωληνωμένοι, ενώ η μέση ηλικία των τελευταίων είναι πάνω από τα 72 έτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. Συνολικά έχουν γίνει περισσότεροι από 7200 έλεγχοι δειγμάτων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι θα πρέπει να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες και να κολλήσουμε όσο το δυνατό λιγότεροι ταυτόχρονα. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αυστηρός όσον αφορά στις μετακινήσεις. Μάλιστα έκανε έκκληση σε όσους έχουν ταξιδέψει ενώ δεν θα έπρεπε ότι δεν θα πρέπει να έρθουν με κανέναν σε επαφή στην τοπική κοινωνία.

Αυτές οι συμπεριφορές αυξάνουν τον κίνδυνο επέκτασης της νόσους . Όσοι έχουν μεταβεί σε κάποιο άλλο τόπο, εκτός της διαμονής τους, θα πρέπει ν απομονωθούν. Μάλιστα αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη περίπτωση ταξιδιώτη που μετέδωσε τον ιό σε κάτοικο νησιού της Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό υγείας κ. Κοντοζαμάνη, το σύστημα υγείας έχει ενδυναμωθεί σημαντικά και σήμερα υπάρχουν ήδη 2.156 κλίνες για πιθανά κρούσματα τα οποία μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία και 180 κλίνες ΜΕΘ και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιόδρας, τόνισε ότι θα πρέπει να πηγαίνουν να δίνουν αίμα και μάλιστα σε κινητές μονάδες και όχι στα νοσοκομεία.

Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, η επιδημία στη χώρα κινείται βάση των προβλέψεων οι οποίες έχουν βασιστεί πάνω στα μαθηματικά μοντέλα. Το αν θα αλλάξει κάτι σχετικά με την πορεία, δηλαδή αν θα υπάρχει αύξηση των σοβαρών κρουσμάτων, εξαρτάται από την ακρίβεια που τηρούνται αυτά τα μέτρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Σωτήρης Τσιόδρας
SHARE:

24Media Network