Κώστας Φραγκούλης: Ένσταση από τους γονείς του στην απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός

Κώστας Φραγκούλης: Ένσταση από τους γονείς του στην απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός
Κηδεία 16χρονου Κώστα Φραγκούλη ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Οι γονείς του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη ετοιμάζουν ένσταση της απόφασης του δικαστηρίου, με την οποία ο αστυνομικός, που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομ, αφέθηκε ελεύθερος. Στόχος τους είναι η υπόθεση να φτάσει μέχρι και στον Άρειο Πάγο.

Απογοητευμένοι από την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον 34χρονο αστυνομικό δηλώνουν οι γονείς και οι συγγενείς του Κώστα Φραγκούλη, οι οποίοι ετοιμάζουν ένσταση της απόφασης, με στόχο το θέμα να φτάσει ακόμη και στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το thesstoday, ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης, σχολιάζοντας την απόφαση ανέφερε, “Μάθαμε πως ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους. Οι γονείς στεναχωρήθηκαν πάρα πολύ με αυτή την απόφαση. Οι γονείς θα κινηθούν νομικά ώστε να γίνει ένσταση της απόφασης και η υπόθεση να φτάσει στον Άρειο Πάγο“.

Ο ίδιος συνεχίζοντας, τόνισε ότι “οι γονείς είναι πολύ στεναχωρημένοι, έχασαν το παιδί τους. Αν είχαμε κάνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε ο αστυνομικός ήδη θα ήμασταν πίσω από τα κάγκελα”.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Σαμπάνης, η υπερασπιστική γραμμή της οικογένειας θα ενισχυθεί με την πρόσληψη ενός ακόμη δικηγόρου από την Αθήνα, ο οποίος εντός ημερών αναμένεται να αποφασίσει αν θα αναλάβει την υπόθεση.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κοινότητες των Ρομά της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουν διαδήλωση “ειρηνικού χαρακτήρα”, όπως αναφέρουν, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός ημερών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα