Κούγιας στο NEWS 247: Κάποιοι δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ποιοι επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος

Κούγιας στο NEWS 247: Κάποιοι δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ποιοι επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος
Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας Eurokinissi

O Αλέξης Κούγιας μιλά στο NEWS 247 και αποτυπώνει τα 7 βασικά αναπάντητα ερωτήματα της απίστευτης τραγωδίας στην Αίγινα. Οι παραλείψεις και οι συγκαλύψεις. Γιατί αποκαλεί τον υπουργό Ναυτιλίας “εκπρόσωπο Τύπου” του φερόμενου ως χειριστή

Συγκλονισμένος, αποκαλυπτικός και άκρως προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Αλέξης Κούγιας για τα λάθη, τις παραλείψεις και τα κενά στην τραγική υπόθεση της Αίγινας όπου έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα 5χρονο κοριτσάκι και ο πατέρας της. Μιλώντας στο NEWS 247, αποκαλύπτει τα βασικά ερωτήματα που ζητούν άμεσα απαντήσεις, ενώ αναλύει βήμα – βήμα τις έντονες παραλείψεις που ακολούθησαν του συμβάντος.

Την ίδια στιγμή ζητά να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής για τους περισσότερους από τους πρωταγωνιστές αυτής της απίστευτης υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο τρόπος που από την πρώτη στιγμή εξελίχθηκε η υπόθεση είναι εντυπωσιακή. Ειδικότερα, όπως ο ίδιος αναφέρει αυτά είναι τα βασικά αναπάντητα ερωτήματα:  

“Γιατί δεν πήραν αποτυπώματα, ώστε να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου;

Γιατί δεν έγινε άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, όσων υποστηρίζουν ότι βρίσκονταν στο σκάφος;

Γιατί δεν έγινε εξέταση DNA στο σκάφος, ώστε να αποδειχθεί ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες;

Γιατί δεν εξετάστηκαν από το Λιμεναρχείο όσοι επέβαιναν στο σκάφος, παρά μόνο όταν το ζήτησε η ανακρίτρια και μάλιστα μετά από δυο μέρες;

Γιατί δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση σε κίνδυνο ζωής στους επιβαίνοντες του σκάφους;

Γιατί δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη σε αυτούς που έσπευσαν με τα φουσκωτά, οι οποίοι πήγαν και πήραν τον φερόμενο ως χειριστή του σκάφους και τους επιβάτες;

Γιατί δεν ασκήθηκε δίωξη για ηθική αυτουργία σε αυτούς που τους έστειλαν, για υπόθαλψη εγκληματία;”.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, τις επόμενες ώρες, θα υποβάλει νέες μηνύσεις για έκθεση σε κίνδυνο ζωής και υπόθαλψη εγκληματία καθώς και για κατάχρηση εξουσίας από το λιμενικό καθώς “όλες αυτές οι παραλείψεις είναι αδικαιολόγητες”.

Βολές κατά Δρίτσα

Όπως υπογραμμίζει “με εντυπωσιάζουν πολλά πράγματα. Με εντυπωσιάζει η εσπευσμένη εμπλοκή του προϊσταμένου του Λιμενικού Σώματος, του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος μίλησε ως εκπρόσωπος Τύπου του κατηγορουμένου και σαν συνήγορος υπερασπίσεως του. Μου έκαναν, επίσης, τρομακτική εντύπωση οι πρώτες τοποθετήσεις του υπουργού, ο οποίος αποκάλυψε προανακριτικό υλικό κάτι το οποίο απαγορεύεται. Αποκάλυψε, δηλαδή, ποιοι επέβαιναν στο σκάφος την ώρα που η προανάκριση είναι μυστική”.

Κάποιοι δεν θέλουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια

Ως προς την στάση του καπετάνιου και των υπολοίπων που επέβαιναν στο ταχύπλοο, εγκαταλείποντας τον κόσμο που βρέθηκε στη θάλασσα, ο κ. Κούγιας είναι ξεκάθαρος: “Κάποιος ή κάποιοι δεν ήθελαν να αποκαλυφθεί ποιοι επέβαιναν στο σκάφος. Όχι μόνο ποιος το οδηγούσε αλλά και ποιοι ήταν μέσα σε αυτό” και συμπληρώνει: “Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να εξαφανιστούν. Δευτερόλεπτα, δηλαδή, και αφού έκοψαν στη μέση τη λάντζα- όχι μόνο ο καπετάνιος αλλά και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες έσπευσαν να εξαφανιστούν και αυτό μου δημιουργεί πάρα πολλούς προβληματισμούς. Σας λέω και πάλι. Η πλέον λογική απάντηση είναι ότι κάποιος ή κάποιοι δεν ήθελαν να αποκαλυφθεί ποιοι βρίσκονταν μέσα στο σκάφος. Όμως μόλις λάβω τη δικογραφία και δω τις ερωτήσεις που έκανε η ανακρίτρια στον κατηγορούμενο, για τον οποίο ζήτησε να μείνει ελεύθερος, θα έχω πάρει πάρα πολλές απαντήσεις”.

Νωρίτερα, σήμερα ο κ. Κούγιας μαζί με τον συνάδελφό του κ. Σπύρο Βλάση, που έχουν αναλάβει την οικογένεια Κατιφέ, βρέθηκαν στα δικαστήρια Πειραιά ώστε να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. “Θα λάβουμε τη δικογραφία τις επόμενες μέρες και αναμένουμε, έως την Τετάρτη, την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά για την κράτηση ή μη του φερόμενου χειριστή του σκάφους” τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα