Κοζάνη: Πρόσφυγες ερωτεύθηκαν και παντρεύτηκαν σε κέντρο φιλοξενίας

Κοζάνη: Πρόσφυγες ερωτεύθηκαν και παντρεύτηκαν σε κέντρο φιλοξενίας

Ο γάμος τελέστηκε στη Λυκόβρυση Κοζάνης και ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για τους πρόσφυγες και τους εθελοντές. Κουμπάρα ήταν πολιτευτής των ΑΝΕΛ

Δύο νέοι από το Χαλέπι της Συρίας έφυγαν από την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου και βρέθηκαν μαζί με χιλιάδες άλλους στη χώρα μας. Ποιος να τους έλεγε όμως ότι στην Κοζάνη θα γνώρισαν τον έρωτα! Μια ιστορία αγάπης  λοιπόν βγαλμένη από παραμύθι εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στην Κοζάνη.  Ο Άμτζα και η Μεϊσαμ ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και ελπίζουν από εδώ και πέρα να φτιάξουν μια καλύτερη κοινή ζωή, μακριά από τα τύμπανα του πολέμου.

Όλα έγιναν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Λευκόβρυσης όπου οι δύο νέοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά και ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος! Ο Άμτζα εκμυστηρεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στους Έλληνες εθελοντές, που βρίσκονται εκεί δίπλα στους πρόσφυγες από την πρώτη στιγμή, πως θέλει να κάνει πρόταση γάμου στη Μεϊσάν και εκείνοι ανέλαβαν να οργανώσουν τα περαιτέρω.

Μονόπετρο, βέρες, κουμπάροι, κουφέτα, λουλούδια, γλυκά και ορχήστρα ετοιμάστηκαν με τον παραδοσιακό Κοζανίτικο τρόπο και η πρόταση δε μπορούσε να μη γίνει δεκτή από τη νύφη. Ο γάμος τελέστηκε χθες στη και ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για όλους καθώς η σεμνή τελετή "πάντρεψε" πέρα από τους δύο νέους την ελληνική παράδοση με τα έθιμα της Συρίας., ενώ κουμπάρα του ζευγαριού είναι η πολιτευτής Κοζάνης με τους ΑΝΕΛ κα.Ειρήνη Ζιάμπα.

Κοζάνη: Πρόσφυγες ερωτεύθηκαν και παντρεύτηκαν σε κέντρο φιλοξενίας

Πηγή: Kozanimedia

Πηγή φώτο: kozanlife

SHARE:

24Media Network