Κρήτη: Αγωνία για το ζευγάρι που αγνοείται στο Ηράκλειο – Ενισχύθηκαν τα μέσα για τον εντοπισμό τους

Κρήτη: Αγωνία για το ζευγάρι που αγνοείται στο Ηράκλειο – Ενισχύθηκαν τα μέσα για τον εντοπισμό τους
Λιμενικό Σώμα Eurokinissi

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων σε θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου. Είχαν νοικιάσει βάρκα και ανοίχτηκαν στη θάλασσα παρά τον δυνατό άνεμο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός άνδρα και μίας γυναίκας, που από το απόγευμα του Σαββάτου αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ηρακλείου κοντά στην Μονή Κουδουμά. Παρά τις προσπάθειες, τόσο του Λιμενικού με πλωτά σκάφη, όσο και εναέριας συνεργασίας με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, μέχρι αργά το βράδυ δεν κατέστη δυνατή η ανεύρεση τους.

Πρόκειται για ζευγάρι από χωριό του Ηρακλείου, το οποίο ζει και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές. Στο πλαίσιο αυτό νοίκιασαν μία βάρκα πέντε μέτρων ανοιχτού τύπου και, όπως δηλώθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανοίχτηκαν στη θάλασσα παρά τον άνεμο 5 έως 6 μποφόρ που έπνεε στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος κυματισμός.

Η βάρκα ανετράπη και το ζευγάρι χάθηκε στο νερό. Πολίτες αλλά και μοναχοί της Μονής Κουδουμά, διέκριναν την αναποδογυρισμένη βάρκα, οπότε και κινητοποιήθηκαν οι αρχές και στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού των δύο αγνοουμένων. Μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες συνεχίζονται από αέρος και θάλασσας, ενώ λιμενικοί βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής της ευρύτερης περιοχής, ελέγχοντας μήπως και εντοπίσουν τους αγνοούμενους στα αβαθή.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Κυριακής, η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους ενισχύθηκε με πλωτά και εναέρια μέσα. Πλοία που διέρχονται από την περιοχή ανοιχτά του Λιβυκού Πελάγους, σε συνεργασία με το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, ενισχύουν τις έρευνες για το ζευγάρι που χάθηκε. Στις έρευνες συμμετέχουν πλέον και ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες που έχει στη διάθεση του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ενημέρωση στο λιμενικό ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει, ήρθε από έναν ιδιώτη παρατηρητή, ο οποίος ανέφερε τηλεφωνικά πως είδε μία βάρκα να ανοίγεται προς τα μέσα της θάλασσας, αλλά δεν την έχει δει να επιστρέφει, οπότε και λόγω καιρού ανησύχησε. Αμέσως το λιμενικό ερεύνησε για την ταυτότητα του σκάφους, οπότε και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μικρό σκάφος 5 μέτρων, που μισθώθηκε από το ζευγάρι.

Συγγενείς του άνδρα, ο οποίος κατάγεται από χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου και ήρθε για διακοπές από τη Γερμανία όπου ζει, βρίσκονται στο λιμεναρχείο και έχουν γνωστοποιήσει ότι η γυναίκα είναι Γερμανίδα. Η βάρκα των δύο αγνοουμένων δεν έχει εντοπισθεί ακόμη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα