Κρήτη: Πέτρες, γροθιές και ρήξη τυμπάνου για την εφοριακό που “τόλμησε” να ελέγξει οδηγό φορτηγού

Κρήτη: Πέτρες, γροθιές και ρήξη τυμπάνου για την εφοριακό που “τόλμησε” να ελέγξει οδηγό φορτηγού
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ

Ο οδηγός του φορτηγού που μετέφερε κάρβουνα επιτέθηκε αρχικά με πέτρες στον έναν από τους ελεγκτές και στη συνέχεια γρονθοκόπησε την ελέγκτρια που έπαθε ρήξη τυμπάνου. Στο Ηράκλειο ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Περίπου στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του News 24/7, το τετραμελές κλιμάκιο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ, πραγματοποιούσε ελέγχους στην περιοχή του Ρεθύμνου.  Στην εθνική οδό, στο ύψος της Επισκοπής, οι ελεγκτές σταμάτησαν για έλεγχο ένα φορτηγό που μετέφερε κάρβουνα και αφού δεν βρήκαν τα απαραίτητα παραστατικά, ζήτησαν από τον οδηγό τα στοιχεία του και του οχήματος, για να εγγράψουν την παράβαση. 

Τότε, ο τελευταίος, επιτέθηκε αρχικά με πέτρες στον έναν από τους ελεγκτές με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και στη συνέχεια γρονθοκόπησε την ελέγκτρια του κλιμακίου στο κεφάλι. Αμφότεροι οι ελεγκτές που δέχθηκαν την επίθεση μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, ενώ η ελέγκτρια που έχει υποστεί τα σοβαρότερα τραύματα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει λόγος να υποβληθεί σε επέμβαση. 

Το περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές για τους εφοριακούς, οι οποίοι συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά και έχουν ζητήσει επανειλημμένως να θωρακιστούν τα συνεργεία ελέγχων, αφού παρόμοιες επιθέσεις έχουν γίνει συχνά στο παρελθόν. 

Τέλος, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό, αποφάσισε να μεταβεί στο Ηράκλειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα