Κρήτη: Προηγήθηκε πάλη στο σαλόνι πριν σωριάσει νεκρό τον πατέρα του

Κρήτη: Προηγήθηκε πάλη στο σαλόνι πριν σωριάσει νεκρό τον πατέρα του

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή Ηρακλείου ο 34χρονος.Φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα αν και δεν έχει ιστορικό. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει για ναρκωτικά και ληστεία, ενώ φαίνεται να έζησε σε βίαιο περιβάλλον

Νέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε σήμερα το πρωί από την ανακρίτρια  ο 34χρονος πατροκτόνος από την Φορτέτσα.

Ο ίδιος αντιμετωπίζει με κυνισμό την πράξη του και δεν δείχνει να μετανιώνει, αφού όπως ισχυρίστηκε και να το κάνει αυτό δεν φέρνει πίσω τον πατέρα του και αποδίδει το έγκλημα στην «κακιά ώρα» και στο αλκοόλ, που όπως επίσης ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, τον μεταμορφώνει…

Τα Χριστούγεννα, πατέρας και γιος είχαν πάει σε ένα καφενείο μαζί και με την παρέα ενός τρίτου ατόμου από την Αλβανία, συζητούσαν και έπιναν μαζί. Καθώς περνούσαν οι ώρες όμως, η κατανάλωση αλκοόλ ξεπέρασε τα όρια κατά πολύ και οι δύο άντρες επέστρεψαν μαζί στο σπίτι του πατέρα στο Ηράκλειο, καθώς ήταν πολύ αργά και δεν ήταν σε θέση ο 34χρονος να πάει στο σπίτι του που είναι έξω από το Ηράκλειο.

Στο σπίτι φαίνεται πως ξέσπασε ένας έντονος τσακωμός μεταξύ των δύο αντρών και ο 34χρονος έπιασε με κεφαλοκλείδωμα τον ίδιο του τον πατέρα και του έκλεισε το στόμα, πνίγοντάς τον και τον σώριασε νεκρό στο πάτωμα του σαλονιού.

Στη συνέχεια, πήγε και ξάπλωσε στο κρεβάτι του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, μέχρι που κατέβηκε η θεία του που έμενε στον υπερκείμενο όροφο και αντίκρισε αυτή την εικόνα.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο προχώρησαν αμέσως στη σύλληψη του 34χρονου για την ανθρωποκτονία σε βάρος του 61χρονου πατέρα του. Ο ίδιος βρισκόταν σε εμφανή μέθη, ενώ ακόμα και τώρα φαίνεται ασυνάρτητος και μάλλον ψυχικά διαταραγμένος, αν και δεν υπάρχει σχετική διάγνωση από το παρελθόν.

Ο δράστης έχει απασχολήσει πάντως στο παρελθόν τις Αρχές για ναρκωτικά και ληστεία, ενώ φαίνεται να έχει μεγαλώσει μάλλον σε βίαιο περιβάλλον και να είχε συχνές προστριβές με τον πατέρα του που έδωσε ολόκληρο δικαστικό αγώνα για να καταφέρει να κρατήσει την επιμέλεια του γιου του, όταν χώρισε με την Ολλανδέζα σύζυγό του και μητέρα του γιού του. Εκείνη επέστρεψε στην χώρα της και πήρε μαζί της την κόρη τους.

Τα ευρήματα της αυτοψίας ταιριάζουν απόλυτα με τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής, αλλά και με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης στο σώμα του δράστη.

Το σπίτι ήταν άνω κάτω και προκύπτει πως αυτό ήταν αποτέλεσμα έντονης πάλης, ο δράστης έφερε σημάδια πάλης στα χέρια του που δείχνουν ότι ο πατέρας αντιστάθηκε σθεναρά και δεν τον έπιασε στον ύπνο και το θύμα είχε ξεκάθαρα χάσει την ζωή του από ασφυκτικό θάνατο, εξαιτίας απόφραξης της αναπνευστικής οδού, στοιχεία που συγκλίνουν με όσα αναφέρει και στην κατάθεσή του ο δράστης. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα