Κρήτη: Συνέλαβαν μητέρα που αρνήθηκε σε γιατρούς να βοηθήσουν το παιδί της

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνελήφθη μητέρα η οποία δεν επέτρεψε σε γιατρούς να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ιατρικές πράξεις, όταν το παιδί της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στον εισαγγελέα με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, μια 43χρονη μητέρα μετά από άρνησή της σε γιατρούς να βοηθήσουν το παιδί της, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretalive.gr, το 15 ετών παιδί μεταφέρθηκε από τα Χανιά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λόγω προβλήματος με την καρδιά του.

Η μητέρα όταν ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι έπρεπε να αφαιρέσουν υγρό από την καρδιά, αρνήθηκε να συναινέσει. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να πείσουν τη μητέρα για την αναγκαιότητα της πράξης, δεν δέχθηκε να προχωρήσουν, με αποτέλεσμα να καλέσουν την αστυνομία.

Όταν έφθασε το περιπολικό, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τη μητέρα να συνεργαστεί με τους γιατρούς, αλλιώς θα έπρεπε να τους ακολουθήσει. Η μητέρα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: "Πάρτε με μαζί σας, εγώ φοβάμαι για το παιδί μου αν του κάνουν ένεση".

Η μητέρα συνελήφθη στη συνέχεια για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ωστόσο εξαιτίας έντονης αδιαθεσίας, η ίδια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Παράλληλα, ζητήθηκε από τον Εισαγγελέα να εξεταστεί από δύο ψυχιάτρους του δημοσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κρήτη
SHARE:

24Media Network