Κρήτη: Την βίασε και μετά έβαλε φωτιά στο σπίτι και το αυτοκίνητό της

Κρήτη: Την βίασε και μετά έβαλε φωτιά στο σπίτι και το αυτοκίνητό της

Ένοχος για κατ' εξακολούθηση εμπρησμό σε βάρος της πρώην συντρόφου του, κρίθηκε ένας 43χρονος στην Κρήτη. Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για τον βιασμό της

Ένοχος για εμπρησμό κατ΄εξακολούθηση κρίθηκε την Τρίτη (16/09) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ηρακλείου ένας 43χρονος, ο οποίος τον Μάρτιο του 2010 είχε βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο και το σπίτι της πρώην συντρόφου του. Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 ετών για τον βιασμό της ίδιας γυναίκας.

Ο 43χρονος τον Μάρτιο του 2010 επιχείρησε να κάψει το αυτοκίνητο που είχε δανειστεί η σύντροφος του. Η τελευταία είναι από τον Καναδά, κάτοχος βρετανικού διαβατηρίου και ζει χρόνια στην Ελλάδα. Μετά από λίγες μέρες, "χτύπησε" και πάλι, βάζοντας φωτιά στο σπίτι που διέμενε η γυναίκα στην Ιεράπετρα.

Η γυναίκα ανέφερε στο δικαστήριο ότι γνωρίστηκαν με τον 43χρονο, όταν ο τελευταίος, ως τεχνίτης που ήταν, πήγε στο σπίτι της για να κάνει κάποιες εργασίες. Σύναψαν σχέση, ωστόσο κάποια στιγμή αυτή του ζήτησε να χωρίσουν λόγω της κτητικής συμπεριφοράς του.

Ο 43χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η πρώην σύντροφός του είχε προβλήματα με τους γείτονές της γιατί τους κατηγορούσε ότι έκαναν διακίνηση ναρκωτικών.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του και τον έκρινε ένοχο για τους δύο εμπρησμούς, με πιο επιβαρυντικό εκείνον του αυτοκινήτου, καθώς συνέτρεχε κίνδυνος για απώλεια ανθρώπινης ζωής. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Πληροφορίες από cretalive.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network