Κρητικός ο δημιουργός του πρώτου ελληνικού ηλιακού οχήματος

Κρητικός ο δημιουργός του πρώτου ελληνικού ηλιακού οχήματος

Ο Μανώλης Τσικανδιλάκης είναι ο άνθρωπος πίσω από την εφεύρεση , που παρουσιάζεται επίσημα σήμερα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Ένας άνθρωπος γνωστός για την αγάπη που έχει στο ποδήλατο, είναι ο δημιουργός του πρώτου ελληνικού υβριδικού ηλιακού οχήματος, το οποίο μάλιστα θα μπει στην παραγωγή από το καλοκαίρι του 2014.

Ο Μανώλης Τσικανδιλάκης είναι ο άνθρωπος πίσω από την εφεύρεση του πρώτου ελληνικής κατασκευής υβριδικού ηλιακού οχήματος, που παρουσιάζεται επίσημα σήμερα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Πρόκειται για ένα τριθέσιο, τρίκυκλο όχημα, το οποίο αποτελεί ρεαλιστικό project αφού σύντομα θα μπει στην παραγωγή.

Οι ενδιαφερόμενοι να δουν από κοντά το όχημα, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, από τις 10.00 το πρωί ως και τις 11.30 το βράδυ.

Σύμφωνα με το δημιουργό του Μανώλη Τσικανδιλάκη, το ηλιακό όχημα που φέρει τον τίτλο Sunnyclist έχει σχεδιαστεί από μηδενική βάση για να γίνει ένα ασφαλές ηλιακό τρίκυκλο μοτοποδήλατο δημόσιας χρήσης και υψηλών επιδόσεων, ελαφρύ και ταυτόχρονα ανθεκτικό ώστε να μπορεί να μεταφέρει άνετα τρεις επιβάτες με μοναδική αυτονομία. Η σχεδίαση του έχει γίνει με τη βοήθεια των πιο σύγχρονων σχεδιαστικών και υπολογιστικών μηχανολογικών προγραμμάτων ενώ ταυτόχρονα η όλη ιδέα βασίζεται στις απλές αλλά θεμελιώδης αρχές της επιστήμης. 

Ο Μανώλης Τσικανδιλάκης βρίσκεται ήδη στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με το εντυπωσιακό ηλιακό όχημα του, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να το δουν από κοντά, αυτό βρίσκεται στο μικρό τμήμα της πλατείας Ελευθερίας, απέναντι ακριβώς από την Τράπεζα Κύπρου. 

To design του Sunnyclist ακολουθεί τις απαιτήσεις της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας ώστε εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ηλιακή και ανθρώπινη ενέργεια για μία σίγουρη και οικολογική μετακίνηση.

Πηγή: prisma.gr

SHARE:

24Media Network