Κυκλοφοριακό χάος στη Θεσσαλονίκη: Έπεσε κολόνα φωτισμού στην περιφερειακή οδό

Κυκλοφοριακό χάος στη Θεσσαλονίκη: Έπεσε κολόνα φωτισμού στην περιφερειακή οδό
Κίνηση στους δρόμους (Φωτό αρχείου) 123rf.com

Μποτιλιάρισμα το πρωί από πτώση κολόνας φωτισμού - Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό.

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα, όπου νωρίτερα επικράτησε μποτιλιάρισμα, εξαιτίας της πτώσης μιας κολόνας, πιθανώς λόγω των ισχυρών ανέμων, αλλά και της εκτροπής ενός οχήματος.

Αναλυτικότερα, κολόνα φωτισμού στη νησίδα του δρόμου έγειρε αρχικά και στη συνέχεια έπεσε στο οδόστρωμα στο ρεύμα προς ανατολικά, λίγο πριν από το τούνελ στο ύψος της Τούμπας. Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να απομακρύνει την κολόνα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης. “Συνεργείο της Περιφέρειας διέκοψε το ρεύμα και με τροχούς έκοψε την κολόνα προκειμένου να την απομακρύνει από το οδόστρωμα. Η κολόνα πιθανότατα έγειρε από τους δυνατούς ανέμους” ανέφερε ο κ. Στεργιάδης.

Η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία και μόνο από τη μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Από το αντίθετο ρεύμα, με κατεύθυνση προς τα δυτικά της πόλης, μετά το ίδιο τούνελ, ένα φορτηγάκι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μπάρες, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μόνο από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις, προκειμένου να απομακρύνει δέντρα που έπεσαν λόγω των ισχυρών ανέμων και άλλες τόσες για τέντες που αποκολλήθηκαν.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας οι άνεμοι το πρωί στο κέντρο της πόλης έπνεαν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, ενώ μέσα στον Θερμαϊκό Κόλπο έφταναν στα 8 μποφόρ. Με βάση τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, μετά τις 11 το πρωί, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ασθενήσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα