Η Ryanair αμφισβητεί ότι ο επιβάτης βγήκε έξω από το παράθυρο στην “πτήση του τρόμου”
Διαβάζεται σε 3'
Η Ryanair θα επιχειρήσει να διαψεύσει τον ισχυρισμό του επιβάτη πως βγήκε μισός έξω από το παράθυρο, κατά την διάρκεια της πτήσεις από Ελλάδα προς Γερμανία. ”Τραβήχτηκε προς το παράθυρο”
- 10 Σεπτεμβρίου 2026 18:40
Η Ryanair δήλωσε ότι θα «αμφισβητήσει» τον ισχυρισμό πως οποιοδήποτε μέρος του σώματος του 61χρονου Λιουμπίσα Κάροβιτς βγήκε έξω από το αεροσκάφος, όταν ένα παράθυρο σε ένα από τα αεροσκάφη της έσπασε κατά τη διάρκεια πτήσης από την Ελλάδα προς τη Γερμανία τον Ιούλιο.
Ο δικηγόρος του Κάροβιτς δήλωσε ότι το κεφάλι και το δεξί χέρι του πελάτη του βρέθηκαν έξω από το παράθυρο λόγω της ξαφνικής αποσυμπίεσης.
Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι, δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία θα «αμφισβητήσει» αυτή την εκδοχή. Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στο Δουβλίνο την Πέμπτη, ανέφερε ότι ο Κάροβιτς «σίγουρα τραβήχτηκε προς το παράθυρο, αλλά δεν βγήκε από το παράθυρο».
Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) έχει αναλάβει την έρευνα για το περιστατικό, σε συνεργασία με την Boeing, την κατασκευάστρια εταιρεία κινητήρων GE και τη Ryanair.
Ο Ο’Λίρι δήλωσε: «Δεν ήταν εν μέρει έξω από το παράθυρο. Δεν βγήκε μέρος του προσώπου του από το παράθυρο. Δεν πιστεύουμε ότι οποιοδήποτε μέρος του σώματός του βγήκε από το παράθυρο, αλλά σίγουρα τραβήχτηκε προς το παράθυρο υπό πολύ δραματικές συνθήκες».
Ο επικεφαλής της Ryanair πρόσθεσε ότι ο επιβάτης «ήταν δεμένος στο κάθισμά του», σημειώνοντας: «Σίγουρα, στο τέλος της διαδικασίας, θα αμφισβητήσουμε ότι ο ίδιος ή οποιοδήποτε μέρος του σώματός του βγήκε από το παράθυρο».
Ο Ο’Λίρι υπογράμμισε ότι «δεν προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό» και πως η αεροπορική εταιρεία «θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα της έκθεσης του NTSB».
Σε συνέντευξή του στον Guardian, ο Κάροβιτς είχε δηλώσει ότι πιστεύει πως η ζώνη ασφαλείας του ήταν εκείνη που τον κράτησε μέσα στο αεροσκάφος τη στιγμή που έχασε τις αισθήσεις του. Η σύζυγός του, Σβετλάνα, είχε αναφέρει ότι ένας επιβάτης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάσωσή του, καθώς εκείνη έβλεπε τον σύζυγό της «μισό μέσα και μισό έξω από το αεροπλάνο».
Όπως είπε, ο άγνωστος επιβάτης, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν Αλβανός, «έκανε ό,τι μπορούσε για να τον τραβήξει μέσα και στη συνέχεια προσπάθησε να κλείσει το παράθυρο, αρχικά με μια τσάντα που αμέσως παρασύρθηκε προς τα έξω και στη συνέχεια με μια βαλίτσα, η οποία λειτούργησε».