Κύκλωμα χρυσού: Στον αέρα η δικογραφία;

Κύκλωμα χρυσού: Στον αέρα η δικογραφία;
Ο ιδιοκτήτης των ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος, καθώς οδηγείται στον ανακριτή Eurokinissi

Έγγραφο της ΑΑΔΕ που έφτασε στα χέρια της ανακρίτριας Διαφθοράς αναφέρει πως δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για προϊόντα που εξάγονται στην Τουρκία. Αιτήματα αποφυλάκισης κατέθεσαν κι οι οκτώ προσωρινά κρατουμενοι κατηγορούμενοι.

Το ενδεχόμενο η δικογραφία για το κύκλωμα χρυσού να οδηγήσει σε νομικό φιάσκο, δεν αποκλείεται να γίνει πραγματικότητα. Αιτία είναι έγγραφο της ΑΑΔΕ που διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς.

Σε αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή επικαλείται την τελωνειακή νομοθεσία και ενημερώνει τις δικαστικές αρχές ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Άμεση ειναι η αντίδραση των εμπλεκομένων που έχουν προφυλακιστεί, αφού οι συνήγοροι και των οκτώ προφυλακισμένων από το πρωί εχουν καταθέσει αιτήματα αποφυλάκισης, με πρώτο το γνωστό ενεχυροδανειστή Ριχάρδο. Κι αυτό γιατί όπως έχουμε αναφέρει και συνήγοροι υπεράσπισης, αφού το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, συμπαρασύρονται και οι λοιπές κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια Διαφθοράς εφόσον μελετήσει τα νέα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην έκδοση διατάξεων για την αποφυλάκιση των κατηγορούμενων.

Να σημειωθεί πως στο διαβιβαστικό της αστυνομίας το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου επικαλείται μαρτυρικές καταθέσεις ατόμων ειδικών γνώσεων, οι οποίοι, όπως αναφέρεται, επεσήμαναν ότι θα έπρεπε να καταβληθούν δασμοί και φόροι για τις επίμαχες εξαγωγές στη γείτονα χώρα, υπολογίζοντας μάλιστα τα συνολικά ποσά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα