Κύκλωμα εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία, τα νόθευε και τα διακινούσε

Κύκλωμα εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία, τα νόθευε και τα διακινούσε

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε από την Αλβανία ναρκωτικά με σκοπό τη νόθευση και διακίνηση τους στην εγχώρια παράνομη αγορά

Εξαρθρώθηκε, από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά και εισαγωγή από την Αλβανία στην Ελλάδα, σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών με σκοπό την νόθευση και την περαιτέρω διακίνηση τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Συνελήφθησαν στο Αιγάλεω, τρεις Αλβανοί, ηλικίας 21, 38 και 48 ετών, μέλη της οργάνωσης. Επιπλέον, κατηγορούνται 19 άτομα, εκ των οποίων δύο επίσης μέλη της κυκλώματος.

ADVERTISING

Στο πλαίσιο δράσεων για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων πολυεπίπεδης δράσης στην διακίνηση ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωσης στοιχείων, εξακριβώσεων ατόμων και δημιουργίας “προφίλ” ( profiling ) των εμπλεκομένων, πιστοποιήθηκε η παράνομη δράση του κυκλώματος στην εισαγωγή, νόθευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, εξακριβώθηκαν οι ρόλοι τους και εντοπίστηκαν οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο 38χρονος ήταν υπεύθυνος για την εισαγωγή των ναρκωτικών από την Αλβανία, διαμέσου του συνοριακού σταθμού στην Φλώρινα, τα οποία μετέφερε εντός Ι.Χ. αυτοκινήτου που είχε ειδικώς μετασκευάσει με κρύπτες. Επιπλέον, ο 46χρονος ήταν υπεύθυνος για την αποθήκευση, την νόθευση και την επανατυποποίηση των ναρκωτικών.

Από την έρευνα σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κάνναβη βάρους 25 κιλών και 452 γραμμαρίων, ηρωίνη βάρους 3.589 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 130 γραμμαρίων, νοθευτική ουσία βάρους 39 κιλών και 150 γραμμαρίων σε μορφή βράχου, δύο ζυγαριές, διάφορα εξαρτήματα νόθευσης (μίξερ, πρέσα, καλούπι κλπ), 4.850 ευρώ, διάφορες σημειώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών, μία πτυσσόμενη ράβδος, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

SHARE:

24Media Network