Κύπρος – απαγωγή 11χρονων: Ο δράστης προσπάθησε να αρπάξει κι άλλα παιδιά

Κύπρος – απαγωγή 11χρονων: Ο δράστης προσπάθησε να αρπάξει κι άλλα παιδιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας στη Λάρνακα, η οποία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό για τον εντοπισμό των δύο παιδιών που εξαφανίστηκαν από το δημοτικό σχολείο Καμάρων.

Η Αστυνομία τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση, με μέλη της Δύναμης να χτενίζουν την περιοχή γύρω από το σχολείο, ενώ έστησαν μπλόκα και ψάχνουν το όχημα με το οποίο φέρεται να διέφυγε ο άγνωστος άνδρας που είχε πλησιάσει τα δύο ανήλικα παιδιά.

Οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στις υπόλοιπες επαρχίες της Κύπρου, ενώ δόθηκαν αυστηρές οδηγίες από την Αστυνομία για ελέγχους σε οδοφράγματα, λιμάνια και αεροδρόμια.

Επίσης στην επιχείρηση της Αστυνομίας συνδράμει το ελικόπτερο της Δύναμης, ενώ οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των μαθητών απευθύνοντας έκκληση στο κοινό να παρέχει πληροφορίες. Επίσης, έχει ειδοποιηθεί η Ιντερπόλ.

Σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε στις αρχές, ο ύποπτος φαίνεται να είναι ηλικίας 50-60 ετών, ύψους περίπου 1,75 και με δεμένο το ένα χέρι. Συστήθηκε μάλιστα στα παιδιά ως δάσκαλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης προσέγγισε πέντε παιδιά γύρω στις επτά με επτά και σαράντα πέντε, αφού πρώτα εισήλθε στο προαύλιο του σχολείου. Τους ζήτησε μάλιστα να μεταφέρουν βιβλία προφασιζόμενος τραυματισμό στο χέρι.

Την ίδια ώρα, μέλη της δύναμης αναζητούν πληροφορίες ή μαρτυρίες από περίοικους που ενδεχομένως να έχουν αντιληφθεί οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση. Στο δημοτικό σχολείο βρίσκεται ήδη ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην υπόθεση.  Εξάλλου σε κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή βρίσκεται και η εθελοντική οργάνωση Reaction Cyprus για τον εντοπισμό των δύο παιδιών που απήχθησαν.

Η Αστυνομία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για απαγωγή, ενώ κάνει έκκληση στο κοινό εάν γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση να επικοινωνήσει άμεσα με το ΤΑΕ Λάρνακας 24804024 ή 24804016, με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με την Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Αναστασιάδης: Έχω δώσει αυστηρές οδηγίες να εξαντλήσουμε κάθε τρόπο και μέσο για την ανεύρεση των δύο 11χρονων

Για την υπόθεση εξαφάνισης των δύο 11χρονων στη Λάρνακα ενημερώνεται συνεχώς ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Όπως έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

“Ενημερώθηκα από τους Υπ. Δικαιοσύνης @MJPO_INicolaou και Παιδείας @KChampiaouris για την εξέλιξη της επιχείρησης εντοπισμού των δύο ανηλίκων που απήχθησαν σήμερα. Έχω δώσει αυστηρές οδηγίες όπως εξαντλήσουμε κάθε τρόπο και μέσο προς ανεύρεσή τους”.

Δήμαρχος Λάρνακας: Πρωτοφανές περιστατικό

Για πρωτοφανές περιστατικό έκανε λόγο στον News 24/7 στους 88,6 ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ο οποίος ανέφερε πως η αστυνομία έχει στην διάθεσή της την μάρκα και το χρώμα του αυτοκινήτου, ενώ στην περιοχή υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, που ενδεχομένως να βοηθήσουν το έργο της.

Όπως είπε, το πρωτεύον είναι να βρεθούν τα παιδιά και στην συνέχεια να ερευνηθεί το πώς έλαβε χώρα το περιστατικό και τι μπορεί να γίνει ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα