Λαγγίδης: Η Ελλάδα να αναλάβει την προστασία του FIR της Βόρειας Μακεδονίας

Λαγγίδης: Η Ελλάδα να αναλάβει την προστασία του FIR της Βόρειας Μακεδονίας
Ο Αλέξης Τσίπρας με το Ζόραν Ζάεφ σε παλαιότερη συνάντηση τους Eurokinissi

Ο διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια η Τουρκία έχει προσπαθήσει να εμβολίσει την Ελλάδα, κολακεύοντας την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας.

Τα αποτελέσματα των τουρκικών δημοτικών εκλογών και το ταξίδι Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία σχολίασε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Πρωινό Τανγκό” των Αντώνη Φουρλή και Στέλλας Γκαντώνα ο διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αφεντούλης Λαγγίδης.

«Φιλόδοξη επίσκεψη αλλά είναι νωρίς να μιλάμε για απτά αποτελέσματα» είπε και πρότεινε να είμαστε επιφυλακτικοί καθώς πρώτα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα για να κρίνουμε αν το πρόσημο της επίσκεψης είναι θετικό η αρνητικό. Ζήτησε το ταξίδι του πρωθυπουργού να μη δημιουργεί μεγάλες αναμονές ούτως ώστε να μη χρησιμοποιηθεί πολιτικά.

Κατά τη γνώμη του πάντως, η Ελλάδα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να αναλάβει την προστασία του FIR της γειτονικής χώρας. Υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια η Τουρκία έχει προσπαθήσει να εμβολίσει την Ελλάδα, κολακεύοντας την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας. Μίλησε για ευκαιρία της Ελλάδας στον αμυντικό τομέα μετά την αδράνεια των τελευταίων ετών ενώ τόνισε και την οικονομική διείσδυση της Άγκυρας στη γειτονική χώρα.

Σε σχέση με τις εκλογές στην Τουρκία εκτίμησε ότι πλέον η αντιπολίτευση θα ανεβάσει τους τόνους καθώς και ότι ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου θα προσπαθήσει να φρεσκάρει το προφίλ του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα