Ομολογία Λαγού: 'Τους μακελέψαμε'

Συγκέντρωση της "Χρυσής Αυγής" για την επέτειο των Ιμίων το Σ¨αββατο 30 Ιανουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συγκέντρωση της "Χρυσής Αυγής" για την επέτειο των Ιμίων το Σ¨αββατο 30 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Οι αποκαλυπτικές συνομιλίες των μελών της Χρυσής Αυγής με τον βουλευτή του φασιστικού κόμματος υποδεικνύουν πως ο Λαγός είχε πλήρη γνώση της επίθεσης τάγματος εφόδου σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία Φύσσα

Ξεκινά τις επόμενες μέρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής η εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου για τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα.

Με αυτήν την αφορμή, η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει νέα σημαντικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες του Ι. Λαγού με άλλα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης πριν, κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μετά.

ADVERTISING

Τα ντοκουμέντα αυτά αποδεικνύουν βέβαια τον οργανωμένο χαρακτήρα της εγκληματικής επίθεσης, την απόλυτη γνώση του Λαγού γι' αυτήν ήδη πριν ξεκινήσει, καθώς και την προσπάθεια της κεντρικής διοίκησης της Χρυσής Αυγής στη συνέχεια να τη συγκαλύψει.

Ομολογία Λαγού: 'Τους μακελέψαμε'

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λαγός, που είναι περιφερειάρχης του φασιστικού κόμματος στον Πειραιά, είχε επικοινωνία με τον επικεφαλής της επίθεσης. Παράλληλα, ο βουλευτής επικοινωνεί με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γεώργιο Πατέλη, "μαντεύοντας" με αποκαλυπτικό τρόπο την επίθεση. "Μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα. Έχουν και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος καμιά 30αρα και πάνε από εκεί". Οι συνομιλίες αποκαλύπτουν πως ο βουλευτής είχε πλήρη εικόνα για όσα γίνονταν και για την επικείμενη επίθεση.

Το χρονικό της επίθεσης

Πέντε μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και ειδικότερα στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, περίπου στις 23.50 το βράδυ, το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα πραγματοποίησε άγρια επίθεση, με λοστούς στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, με κοντάρια που είχαν προσαρμοσμένες μεταλλικές απολήξεις και με άλλα φονικά αντικείμενα, σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ που έκαναν αφισοκόλληση, ενώ μέλη της Χρυσής Αυγής έσπασαν και τα αυτοκίνητά τους.

Τα θύματα της επίθεσης αναγνώρισαν στη συνέχεια τους τέσσερις κατηγορουμένους που έχουν παραπεμφθεί σήμερα στη δίκη (Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος-Αντώνιος Χατζηδάκης, Ιωάννης Καστρινός, Κυριάκος Αντωνακόπουλος), υποδεικνύοντας ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου τον Πανταζή και τον Χατζηδάκη, οι οποίοι έχουν άλλωστε παραδεχτεί ότι είναι μέλη του πενταμελούς συμβουλίου που διοικεί την Τ.Ο. Περάματος, δηλαδή ηγετικά στελέχη του τοπικού Πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Οι αμφίσημες καταθέσεις του επικεφαλής της επίθεσης

Ο ρόλος του Πανταζή ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου του Περάματος είναι γνωστός. Είναι ο ίδιος που κατηγορείται και ως επικεφαλής της επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στις 12/6/2012 στην ίδια περιοχή.

Ο επικεφαλής του τάγματος εφόδου στην αρχική του απολογία στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχε αρνηθεί τα πάντα. "Τη συγκεκριμένη μέρα εγώ βρισκόμουν στο κατάστημά μου στο Πέραμα, από το απόγευμα στις 7 έως τις 11 το βράδυ, και έπεσα για ύπνο γιατί ήμουν πολύ κουρασμένος" έλεγε. Αργότερα, υποχρεώνεται να ανασκευάσει και να παραδεχτεί την παρουσία του στα βίαια γεγονότα. «Πήγαμε για αφισοκόλληση και έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και έγινε συμπλοκή», θα ισχυριστεί λοιπόν στις ανακρίτριες.

Στο Πέραμα οργάνωσαν φανταχτερή κι απροκάλυπτη μετωπική επίθεση για να 'φάνε' κομμουνιστές. Μια εβδομάδα μετά, έστησαν ύπουλη ενέδρα στον Παύλο

"Η δίκη της ΧΑ, που όφειλε και θα μπορούσε να είναι η δίκη του αιώνα για τη σύγχρονη ελληνική πολιτική πραγματικότητα, περνά σε μια σημαντική της φάση" δηλώνει για το περιστατικό και την επικείμενη έναρξη της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. "Στο Πέραμα οργάνωσαν φανταχτερή κι απροκάλυπτη μετωπική επίθεση για να 'φάνε' κομμουνιστές. Μια εβδομάδα μετά, έστησαν ύπουλη ενέδρα στον Παύλο" καταλήγει η κα. Κανέλλη. 

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network