Λαγός: Κυρώσεις από το Ευρωκοινοβούλιο για το σκίσιμο της τούρκικης σημαίας

Λαγός: Κυρώσεις από το Ευρωκοινοβούλιο για το σκίσιμο της τούρκικης σημαίας
Απολογία του κατηγορούμενου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγού στην δίκη της Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επέβαλε κυρώσεις στον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας μέσα στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το voria.gr ο πρόεδρος του οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Νταβίντ Σασόλι επέβαλε κυρώσεις επτά ημερών χωρίς βουλευτική αποζημίωση και τεσσάρων ημερών αποχής από τις εργασίες του Κοινοβουλίου, στον ευρωβουλευτή και πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής και ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, προκάλεσε την Τουρκία σκίζοντας μπροστά στα έκπληκτα μάτια άλλων ευρωβουλευτών την τουρκική σημαία μέσα στο ευρωκοινοβούλιο.

«Ο κ. Λαγός στις 29 Ιανουαρίου θορύβησε την Ολομέλεια, χρησιμοποιώντας λόγο που δε συνάδει με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προβάλλοντας συγκεκριμένο λεξιλόγιο», τονίζει από το Ευρωκοινοβούλιο.

«Σε θέμα σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, έσκισε ένα χαρτί που απεικόνιζε την τουρκική σημαία, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση για “χάϊδεμα της Τουρκίας”» προστίθεται από το ευρωπαϊκό σώμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα