Λαμία: Έξι χρόνια κάθειρξης για ασέλγεια σε ανήλικη με νοητική υστέρηση

Λαμία: Έξι χρόνια κάθειρξης για ασέλγεια σε ανήλικη με νοητική υστέρηση
Φοβισμένο κορίτσι κρύβει το πρόσωπό του pixabay

Ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε την ψυχοσωματική ασθένεια του κοριτσιού με σκοπό να φτάσει σε συνουσία. Ύστερα ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για κατασκεύασμα της φαντασίας της.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας, τελέσθηκε το πρωί της Τετάρτης (15/1) η δίκη ενός άνδρα από χωριό της Ευρυτανίας ο οποίος κατηγορούνταν για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος 17χρονης – τότε – κοπέλας με νοητική υστέρηση.

Το Δικαστήριο ομόφωνα του επέβαλλε την ποινή κάθειρξης έξι ετών, δίνοντας όμως στην έφεση ανασταλτική δύναμη για την πράξη του, που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κατηγορούμενος βρισκόταν στο στάβλο του και όταν έφθασε εκεί η 17χρονη που έπασχε από ψυχοσωματική ασθένεια, εκμεταλλεύτηκε αυτή την αδυναμία της προκειμένου να φτάσει σε συνουσία, προσβάλλοντας έτσι το έννομο αγαθό της γενετήσιας αξιοπρέπειας, όπως δημοσίευσε το Lamiareport.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η όλη υπόθεση ήταν κατασκεύασμα της φαντασίας του κοριτσιού, ισχυρισμός όμως που δεν έγινε αποδεκτός από το Δικαστήριο που τον έκρινε ομόφωνα ένοχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα