Λάθη στην περισυλλογή των πυρόπληκτων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Λάθη στην περισυλλογή των πυρόπληκτων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
Σκάφος του Λιμενικού AP

"Ο κ. Καμμένος έστειλε σκάφη για να περισυλλέξει τους πυρόπληκτους από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι 6 ώρες μετά χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση. Προηγήθηκαν οι πιο δυνατοί και όχι οι τραυματίες" καταγγέλλουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Σοβαρά λάθη στην περισυλλογή των πυρόπληκτων και την περίθαλψη των εγκαυματιών, καταλογίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

«Ο κ. Καμμένος έστειλε σκάφη για να περισυλλέξει τους πυρόπληκτους από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι 6 ώρες μετά χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση. Προηγήθηκαν οι πιο δυνατοί και όχι οι τραυματίες. Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή χωρίς τελικά να διακομισθεί ούτε ένας εγκαυματίας αν και έγινε χαμός», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διερωτώνται «γιατί δεν διακομίστηκε κανείς εγκαυματίας στο Ναυτικό Νοσοκομείο, στο 251, στο 401 και στο ΝΙΜΤΣ αν και ήταν πιο κοντά στη φωτιά από τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και διακομίστηκαν όλα τα περιστατικά στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»;

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν «οι τραυματίες και εγκαυματίες που διακομίστηκαν στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ νοσοκομείο μας κατήγγειλαν ότι έμειναν επί ώρες στη θάλασσα και τα πρώτα σκάφη του στρατού και του λιμενικού τους πλησίασαν έξι ώρες αφότου είχαν προσεγγίσει τα ιδιωτικά σκάφη. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ο κος Καμμένος δεν φρόντισε τα σκάφη του στρατού και του Λιμενικού να συνοδεύονται από ένα στρατιωτικό γιατρό για να κάνει την διαλογή των πυρόπληκτων που επιβαίνουν στα σκάφη, ώστε να προηγηθούν οι βαρύτερα τραυματίες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα