Λέκκας στο NEWS 24/7: Τα 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα δεν ήταν μετασεισμός – Νέο το ρήγμα

Λέκκας στο NEWS 24/7: Τα 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα δεν ήταν μετασεισμός – Νέο το ρήγμα
Κατεστραμμένο σπίτι στο Δαμάσι. AP

Από ένα άγνωστο έως τώρα ρήγμα προήλθε ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελασσόνα, σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα. Ανήσυχοι οι σεισμολόγοι.

Ο σεισμός 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελασσόνα δεν ήταν μετασεισμός αλλά νέος, δήλωσε στο News 24/7 ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως είπε, πρόκειται για διαφορετικό ρήγμα από εκείνο που έδωσε τον σεισμό των 6 Ρίχτερ το μεσημέρι της Τετάρτης στην ίδια περιοχή.

Το νέο ρήγμα που δραστηριοποιήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, δεν γνώριζαν οι σεισμολόγοι μέχρι χθες και όπως είπε ο καθηγητής “τώρα το ιχνηλατούμε σιγά σιγά”.

“Κοιτάμε πώς θα εξελιχθεί συνολικά το φαινόμενο” είπε και τόνισε πως αναμένονται μετασεισμοί της τάξεως των 5,5 – 5,6 Ρίχτερ.

Ζημιές στο Δαμάσι. AP

 

Ο νέος σεισμός σημειώθηκε λίγο  πριν απο τις 9 το βράδυ της Πέμπτης 16 χλμ. Ν/ΝΔ της Ελασσόνας, με εστιακό βάθος 11,3 χλμ.

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ κοντά στην Ελασσόνα Eurokinissi

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ κοντά στην Ελασσόνα Eurokinissi

 
Σεισμός 5,9 Ρίχτερ κοντά στην Ελασσόνα Eurokinissi

 
Καταστροφές από το σεισμό στο Δαμάσι. AP

 

Από τον ισχυρότατο μετασεισμό σημειώθηκε κατολίσθηση βράχων στα Μετέωρα, χωρίς τραυματισμούς και ζημιές και πτώσεις τοίχων, κυρίως στο χωριό Αμούρι, σε σπίτια που ήδη είχαν υποστεί ζημιές από τον πρώτο σεισμό των 6 ρίχτερ, χωρίς επίσης να αναφερθούν τραυματισμοί ή να κληθεί η Πυροσβεστική να επέμβει για παροχή βοήθειας.

Σε σκηνές μένουν αρκετοί σεισμόπληκτοι. AP

 

Με δεδομένη την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην περιοχή στις 3 Μαρτίου, η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην εισέρχονται σε κτίρια τα οποία έχουν υποστεί ζημιές για την αποφυγή τραυματισμών και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα