Λέσβος: 529 τα μη κατοικήσιμα σπίτια

Μεγαλες καταστροφες προκληθηκαν στο χωριο Βρισα της Μυτιληνης απο τον σεισμο των 6,3 R που κουνησε το νησι πριν τρεις ημερες Το χωριο σχεδον ιδοπεδωθηκε ολο ----Φωτο Χρηστος Μπονης//Eurokinissi
Μεγαλες καταστροφες προκληθηκαν στο χωριο Βρισα της Μυτιληνης απο τον σεισμο των 6,3 R που κουνησε το νησι πριν τρεις ημερες Το χωριο σχεδον ιδοπεδωθηκε ολο ----Φωτο Χρηστος Μπονης//Eurokinissi EUROKINISSI

Έχουν διενεργηθεί, μέχρι στιγμής, 1.128 αυτοψίες. Κατοικήσιμα έχουν κριθεί 491 κτίσματα και μη κατοικήσιμα 637

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η αυτοψία στη Λέσβο, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από την Τρίτη έως και την Παρασκευή έχουν διενεργηθεί 1.128 αυτοψίες στο νησί.

Κατοικήσιμα έχουν κριθεί 491 κτίσματα και μη κατοικήσιμα 637. Από το σύνολο των αυτοψιών, 975  αφορούν κατοικίες, από τις οποίες  446 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 529 μη κατοικήσιμες.

Οι υπόλοιπες αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, ιερούς ναούς και λοιπά κτίρια και αποθήκες.

Τρόφιμα στους σεισμοπαθείς

Την ίδια ώρα, μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της νότιας Λέσβου, μετέφερε σήμερα στη Μυτιλήνη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, αποδεχόμενη σχετική πρόταση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων δια των προσκόπων της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, σήμερα έφθασαν και ήδη παραδόθηκαν στο δήμο Λέσβου, τα παρακάτω προϊόντα: 9.500 μπουκάλια νερό 1,5 λίτρου, 14.000 κρουασάν, 2.100 κουτιά γάλα εβαπορέ και 1450 πακέτα φρυγανιές. Με την κίνησή της αυτή, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ καλύπτει μεγάλος μέρος των αναγκών σίτισης των σεισμοπαθών της Βρίσας, αλλά και των άλλων χωριών που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

Με ανακοίνωσή τους σήμερα το απόγευμα, οι πρόσκοποι της Λέσβου ευχαριστούν τις εταιρείες που φρόντισαν για την αποστολή και την μεταφορά των προϊόντων και επαναλαμβάνουν «πως είναι έτοιμοι να παρέμβουν, εφόσον και οπότε τους ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε όφελος της κοινωνίας, των ανθρώπων και του περιβάλλοντος του νησιού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Mέτρα για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων της Λέσβου

Λέσβος: Η ηρωίδα δασκάλα που έσωσε δυο μαθητές μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7

Λέσβος: Η ηρωική δασκάλα που είχε μάθει τα παιδιά τι να κάνουν σε περίπτωση σεισμού

SHARE: