Λέσβος: Άτυπος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Λέσβος: Άτυπος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης
stonisi.gr

Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν το σαββατοκύριακο στο νησί αλλά κάτοικοι δεν τους άφησαν να πάνε στη Μόρια.

Σε άτυπο καταυλισμό έχει μετατραπεί το επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα ο περιφραγμένος χώρος δίπλα στο παλιό κολυμβητήριο της πόλης.

Περισσότεροι από 300 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων διαμένουν εκεί, ενώ τα βράδια κοιμούνται μέσα σε λεωφορεία που έχουν μεταφερθεί στο σημείο από το Λιμενικό Σώμα.

 Πρόκειται για όλους αυτούς που έφτασαν στη Λέσβο το Σαββατοκύριακο και δεν μεταφέρθηκαν στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, αφού οι κάτοικοι της περιοχής με μπλόκα δεν το επέτρεψαν.

   Στον ίδιο χώρο θα προστεθούν άλλοι 174 που, από την άφιξη τους προχθές ή χθες, παραμένουν στα σημεία άφιξής τους στην Εφταλού ή στη Σκάλα Συκαμνιάς. Χθες διανυκτέρευσαν σε σκηνές που έστησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην παραλία της Σκάλας Συκαμνιάς, μετά το κάψιμο του χώρου προσωρινής φιλοξενίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

   Στο σύνολό τους οι παραπάνω πρόσφυγες και μετανάστες, αφού καταγραφούν θα παραμείνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης μέχρι τη μεταφορά τους σε κλειστό κέντρο παραμονής στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Μηδενικές οι ροές από τα μεσάνυχτα της Καθαρής Δευτέρας

   Μηδενικές είναι οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα μεσάνυχτα της καθαρής Δευτέρας και έως τις 9 το πρωί σήμερα (Τρίτη 3 Μαρτίου). Σε αυτό συμβάλλουν και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

   Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου την Κυριακή και την καθαρή Δευτέρα 1 και 2 Μαρτίου πέρασαν 1119 άτομα. Την Κυριακή στη Λέσβο πέρασαν 518 άτομα, στη Χίο 253 και στη Σάμο 83. Την Καθαρή Δευτέρα στη Λέσβο πέρασαν 94 άτομα, στη Χίο 79 και στη Σάμο 92.

   Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου το, Φεβρουάριο συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν και καταγράφηκαν στα Κέντρα υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών 1501 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 521 στη Λέσβο, 412 στη Χίο και 568 στη Σάμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα