Λέσβος: Ξεκίνησε ο δευτεροβάθμιος έλεγχος σε πληγείσες από τον σεισμό περιοχές

Κάτοικοι του χωριού Βρίσα προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι μπορούν μέσα στα συντρίμμια των σπιτιών μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή. Συνολικά 232 σεισμόπληκτοι της Βρίσας έχουν στεγαστεί σε ξενοδοχεία καθώς και στο γηροκομείο Πολιχνίτου. Σε σπίτια συγγενών διαμένουν 85 άτομα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού επέλεξαν να μη ζητήσουν κατάλυμα.
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ)
Κάτοικοι του χωριού Βρίσα προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι μπορούν μέσα στα συντρίμμια των σπιτιών μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή. Συνολικά 232 σεισμόπληκτοι της Βρίσας έχουν στεγαστεί σε ξενοδοχεία καθώς και στο γηροκομείο Πολιχνίτου. Σε σπίτια συγγενών διαμένουν 85 άτομα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού επέλεξαν να μη ζητήσουν κατάλυμα. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ) EUROKINISSI

Κατά την πρώτη φάση, μη κατοικήσιμα κρίθηκαν 1.115 κτίσματα από τα 1.986 που ελέγχθησαν

Ολοκληρώθηκαν οι πρωτοβάθμιοι έλεγχοι στο σύνολο των περιοχών της Λέσβου που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό.

Παράλληλα από την Δευτέρα ξεκίνησε και ο δευτεροβάθμιος έλεγχος  σε  πληγείσες περιοχές του νησιού, εκτός από τη Βρίσα, στην οποία πραγματοποιήθηκε, από την πρώτη ημέρα στα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια και δευτεροβάθμιος, παράλληλα με τον πρωτοβάθμιο έλεγχο.

Την Δευτέρα διενεργούνται δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στις Τ.Κ. Ακράσι, Αμπελικό, Βρίσα, Λισβόρι, Πλωμάρι και Σταυρός, στις οποίες καταγράφηκαν επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια, προκειμένου να διευκολυνθεί και το έργο των κατεδαφίσεων

Στις  1.986 έφτασε  το σύνολο των αυτοψιών που διενεργήθηκαν από τις 13 Ιουνίου  έως και τις 25 του μήνα  στη Λέσβο από τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των τοπικών φορέων.

Ειδικότερα:

*Διενεργήθηκαν μέχρι και σήμερα 1986 αυτοψίες στο νησί της Λέσβου.  Κρίθηκαν κατοικήσιμα 871 κτίσματα και μη κατοικήσιμα 1.115.

* Από το σύνολο των αυτοψιών, 1.750  αφορούν  κατοικίες, από τις οποίες 774 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 976 μη κατοικήσιμες. Οι υπόλοιπες αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, ιερούς ναούς και λοιπά κτίρια και αποθήκες.

Τυχόν αιτήσεις που δεν έχουν εξεταστεί, θα εξεταστούν κατά τον δευτεροβάθμιο έλεγχο.

Λέσβος: Ξεκίνησε ο δευτεροβάθμιος έλεγχος σε πληγείσες από τον σεισμό περιοχές
Λέσβος: Ξεκίνησε ο δευτεροβάθμιος έλεγχος σε πληγείσες από τον σεισμό περιοχές
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός
SHARE:

24Media Network