Λιγνάδης: Μένει προφυλακισμένος και παραπέμπεται σε δίκη με βαρύτατες κατηγορίες

Ο Δημήτρης Λιγνάδης
Ο Δημήτρης Λιγνάδης AP

Βαρύτατο το κατηγορητήριο εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη - Το σκεπτικό της εισαγγελικής εισήγησης και η αγόρευση που στέλνει τον ηθοποιό στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη, καθώς -όπως αναφέρεται- τα στοιχεία της δικογραφίας ανατρέπουν τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ο οποίος αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες. Η εισαγγελέας απορρίπτει τους υπεραπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ο οποίος αρνείται την τέλεση των σοβαρών κακουργημάτων πράξεων που αντιμετωπίζει, ενώ ζητείται από το δικαστικό συμβούλιο να διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση που έχει οριστεί και να παραμείνει στη φυλακή. Όπως επισημαίνεται, οι λόγοι που οδήγησαν στην προφυλάκιση του κατηγορούμενου σκηνοθέτη είναι ακόμη υπαρκτοί.

«Ο Δημήτρης Λιγναδης είναι γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και διδάσκαλος υποκριτικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 ορίστηκε και καλλιτεχνικός διευθυντής του εθνικού θεάτρου. Είναι άγαμος και από το έτος 2008 μένει σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Δηλώνει αμφιφυλόφιλος με πολλές σχέσεις στη ζωή του και με τα δύο φύλα, αλλά και με πολλές περιστασιακές επαφές ακόμη και επ’ αμοιβή» αναφέρει η εισαγγελέας, η οποία απαρριθμεί τις καταγγελίες σε βάρος του σκηνοθέτη.

ADVERTISING

«Με αυτά τα δεδομένα σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται και θα πρέπει το συμβούλιό σας να τον παραπέμψει για να δικαστεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας» καταλήγει.

Μάλιστα, ζητά από το δικαστικό συμβούλιο την παραμονή του στη φυλακή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022, καθώς «σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής οι οποίες δεν έχουν εξασθενήσει, ενώ από την άλλη, η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει για να προσεγγίσει τα θύματα του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, καθώς και το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματα του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημήτρης Λιγνάδης, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network