Δημήτρης Λιγνάδης: Πρόταση για παραπομπή του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας

Δημήτρης Λιγνάδης: Πρόταση για παραπομπή του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας
Ο Δημήτρης Λιγνάδης Dimitris Grivas / SOOC

Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών απορρίπτει τους υπεραπιστικούς ισχυρισμούς του Δ.Λιγνάδη. Από το δικαστικό συμβούλιο ζητείται να διατηρηθεί η προσωρινή κράτησή του στις φυλακές.

Την παραπομπή του Δημήτρη Λιγνάδη στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προτείνει η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, στην εισήγηση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητώντας ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης να βρεθεί αντιμέτωπος με τους φυσικούς δικαστές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται πως ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θέατρο θα πρέπει να δικαστεί για τις κατηγορίες που του έχουν ήδη αποδοθεί αναφορικά με το κακούργημα του βιασμού σε βάρος ανηλίκων.

Μάλιστα, η εισαγγελέας απορρίπτει τους υπεραπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ο οποίος αρνείται την τέλεση των σοβαρών κακουργημάτων πράξεων που αντιμετωπίζει, ενώ ζητείται από το δικαστικό συμβούλιο να διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση που έχει οριστεί και να παραμείνει στη φυλακή. Όπως επισημαίνεται, οι λόγοι που οδήγησαν στην προφυλάκιση του κατηγορούμενου σκηνοθέτη είναι ακόμη υπαρκτοί.

Πλέον, τον λόγο έχει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο με βούλευμα του για αποφανθεί για την παραπομπή ή μη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα