Λιγνάδης: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά – Οι επόμενες κινήσεις των αρχών

Λιγνάδης: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά – Οι επόμενες κινήσεις των αρχών
Ο Δημήτρης Λιγνάδης Eurokinissi

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στην έρευνα των εισαγγελικών αρχών για τα όσα έχουν καταγγελθεί κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δ. Λιγνάδη, ύστερα και τη νέα μήνυση για αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η τακτική “Μπεκατώρου”.

Ανοιχτά είναι πλέον όλα τα ενδεχόμενα ύστερα από τη δεύτερη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών συνεχίζει τη διερεύνηση των καταγγελιών αναφορικά με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, λαμβάνοντας νέες καταθέσεις, ενώ τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η τακτική “Μπεκατώρου”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται οι εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν στα ίδια βήματα που ακολούθησαν και στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και της ανήλικης αθλήτριας ιστιοπλοΐας. Τότε, ο εισαγγελικός λειτουργός, αφού κάτω από άκρα μυστικότητα έλαβε καταθέσεις από μάρτυρες που θεωρούνταν κομβικής σημασίας για να “δέσει” με επαρκείς ενδείξεις ενοχής την κατηγορία σε βάρος του προπονητή, προχώρησε στην έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής, οδηγώντας τον φερόμενο δράστη ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος και τον έκρινε προσωρινά κρατούμενο.

Έτσι, και στην παρούσα υπόθεση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει στη διάθεση της πλούσιο νομικό οπλοστάσιο για να προχωρήσει στις επόμενες ενέργειες της. Ήδη πάντως, φαίνεται πως έχει ξεκινήσει την έρευνα της, αφού αρκετές ώρες μετά την είδηση για νέα μήνυση, έγινε γνωστό ότι οι εισαγγελικές αρχές λάμβαναν κατάθεση από μία γυναίκα, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως σημαντική μάρτυρας. Κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν πρόκειται για κάποια καταγγέλλουσα, που κατέθετε την προσωπική της ιστορία, ενώ συνοδευόταν από δικηγόρο, που σχετίζεται επαγγελματικά με την υπόθεση.

“Μας είπε ότι ψάχνει νέα ταλέντα για το θέατρο”

Μέσα σε μόλις λίγες ώρες, οι εξελίξεις υπήρξαν καταιγιστικές, με τις εισαγγελικές αρχές να βρίσκονται επί ποδός για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Ο κύβος ερρίφθη ήδη από το πρωί, όταν -λίγο πριν η υπουργός Πολιτισμού Λινά Μενδώνη κατονομάσει το Δ. Λιγνάδη ως “επικίνδυνο άνθρωπο” που την “εξαπάτησε”– έγινε γνωστό ότι ακόμα μία μηνυτήρια αναφορά έχει κατατεθεί σε βάρος του σκηνοθέτη. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 25 ετών σήμερα, ο οποίος δεν σχετίζεται με τον καλλιτεχνικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά που βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλου, ο καταγγέλλων αναφέρει ότι το 2010 βιάστηκε από το σκηνοθέτη. «Ήμουν 14 χρόνων, πήγαινα στη Β’ Γυμνασίου. Μας πλησίασε λέγοντάς μας ότι ψάχνει νέα ταλέντα για το θέατρο. Μας είπε ότι είχε πολλές γνωριμίες και μπορούσε να βοηθήσει όποιον ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μ’ έπαιρνε και πηγαίναμε σε συναυλίες πολύ γνωστών τραγουδιστών» υποστηρίζει, ενώ κάνει λόγο και για άλλα παιδιά, με αντίστοιχα βιώματα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του, Γιάννης Βλάχος, δήλωσε πως “από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο”, επισημαίνοντας ότι το καταγγελλόμενο έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί.

Πράγματι, αυτό που κινητοποίησε σε μεγάλο βαθμό την Εισαγγελία Πρωτοδικών είναι το γεγονός ότι η επίμαχη υπόθεση δεν έχει παραγραφεί και κατ΄επέκταση θα μπορεί να ερευνηθεί πλήρως, δίχως το φόβο να τεθεί στο αρχείο. Αυτή είναι και η ουσιαστική διαφορά με την πρώτη κατά σειρά μήνυση, η οποία έχει υποβληθεί κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρόκειται για τις καταγγελίες του Βασίλη Κ., ο οποίος και σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφέρθηκε στο πως σε ηλικία 15 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Μάλιστα, η δικηγόρος του, Μ. Κουρτέση, ανέφερε στην ίδια εκπομπή ότι γνωρίζει ακόμη δύο πρόσωπα τα οποία προτίθενται να καταθέσουν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ως θύματα κακοποίησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα