Lockdown: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μέτρα στον Εύοσμο

Lockdown: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μέτρα στον Εύοσμο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το lockdown στον Εύοσμο Voria.gr

Δεκάδες πολίτες έχουν βγει στους δρόμους και διαμαρτύρονται για το αυστηρό lockdown που τέθηκε σε ισχύ στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου από το Σάββατο.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάχθηκε από σήμερα το πρωί και μέχρι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου της Π.Ε. Θεσσαλονίκης που τέθηκε σε αυστηρό lockdown, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Αυτή η εξέλιξη εξόργισε μερίδα πολιτών που αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ευόσμου.

Δεκάδες πολίτες, μπροστά από το δημαρχείο Ευόσμου, ζητούν εξηγήσεις σε υψηλούς τόνους από τη δημοτική αρχή για την επιβολή των σκληρών μέτρων, απαιτώντας από τον δήμαρχο να ζητήσει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, επαναξιολόγηση της κατάστασης. Μάλιστα, όπως αναφέρει το Voria, τονίζουν πως θα επιμείνουν με νέες διαμαρτυρίες και την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, σε σύσκεψη που είχε στο ΑΤ Κορδελιού – Ευόσμου, ζήτησε από τους αστυνομικούς να είναι περισσότερο ελαστικοί στους ελέγχους κατά τις πρώτες ημέρες του lockdown και να επιμένουν σε συστάσεις. Εντούτοις, επισήμανε ότι σε περιπτώσεις όπου η δημόσια υγεία τίθεται σε κίνδυνο τα πρόστιμα να επιβάλλονται όπως προβλέπονται.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα