Lockdown: Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής, για αθλητισμό και ταξίδια με πλοίο

Lockdown: Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής, για αθλητισμό και ταξίδια με πλοίο
Χρήση μάσκας σε γυμναστήριο Shutterstock

Αθλητικές δραστηριότητες, γυμναστήρια καθώς και πρωτόκολλα για μετακινήσεις με πλοία στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Σε έκτακτη σύσκεψη κλήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το άνοιγμα των γυμναστηρίων ακόμη και τη Δευτέρα του Πάσχα, την έναρξη μιας σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και τα πρωτόκολλα για τις μετακινήσεις με πλοίο. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο άρσης των περιοριστικών μέτrων που έχουν επιβληθεί κατά τη διάρκεια του εξάμηνου πλέον lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδεύοντας προς το ευρύτερο άνοιγμα της κοινωνίας και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες εισηγήσεις από τους ειδικούς γι’ αυτό.

Να επισημάνουμε ότι η εικόνα της επιδημίας στην Ελλάδα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη και πως διαπιστώνεται μια σχετική σταθεροποίηση, χωρίς όμως να είναι εξασφαλισμένη η διατήρησή της. Κλειδί για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θεωρούνται τα self tests, και πλέον το Ελληνικό Δημόσιο έχοντας εξασφαλίσει ακόμη 18 εκατ. τεμάχια να διαθέσει δωρεάν, μπορεί μέσω αυτού του εργαλείου να ανοίγει δραστηριότητες.

Υπάρχουν βέβαια και οι επιστήμονες εκείνοι οι οποίοι τονίζουν ότι θα πρέπει να δούμε πρώτα το αποτύπωμα των ημερών που διανύουμε στην πορεία των κρουσμάτων και εν συνεχεία των νοσηλειών και των θανάτων και μετά να ληφθούν αποφάσεις. Για το λόγω αυτό και η Επιτροπή σε ότι εισηγείται θέτει ρήτρα τακτικής επαναξιολόγησης κάθε μέτρου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα