Λουτράκι: Ο “χορός” των δελφινιών ήταν στην πραγματικότητα σήμα κινδύνου

Λουτράκι: Ο “χορός” των δελφινιών ήταν στην πραγματικότητα σήμα κινδύνου
Unsplash

Πολλά δελφίνια εντοπίστηκαν να κολυμπούν για ώρες, κοντά στην στεριά στο Λουτράκι, καθώς ήθελαν να δείξουν ότι ένα από αυτά βρισκόταν σε κίνδυνο.

Όσοι βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 20/03  στην παραλία του Λουτρακίου απόλαυσαν ένα όμορφο θέαμα: δελφίνια που κολυμπούσαν πολύ κοντά στην ακτή. Αυτό που δεν ήξεραν όμως ήταν οτι τα θηλαστικά προσπαθούσαν να εκπέμψουν σήμα κινδύνου, καθώς ένα μικρό δελφίνι είχε εγκλωβιστεί σε δίχτυα ψαράδων.

Ελεύθερος δύτης, μιλώντας στο Loutraki blog, εξήγησε ότι τα δελφίνια, όταν κολυμπούν για πολλές ώρες γύρω από ένα σημείο, προσπαθούν να ειδοποιήσουν ότι κάτι κακό έχει συμβεί.

Ο δύτης, πήγε να ελέγξει το σημείο και εντόπισε ένα μικρό δελφίνι που είχε εγκλωβιστεί σε δίχτυα ψαράδων της περιοχής. Δυστυχώς, το μικρό δελφίνι είχε χάσει τη ζωή του στη προσπάθειά του να ελευθερωθεί.

Βούτηξα στη θάλασσα και εντόπισα στον πάτο, φουσκωμένο και γυρισμένο ανάποδα το μικρό δελφινάκι, μπλεγμένο στα δίχτυα ψαράδων. Δυστυχώς οι ψαράδες λόγω της καραντίνας αφήνουν τα δίχτυα τους ασυνείδητα και εγκληματικά όπου να ναι.

Λόγω του ανέμου που έπνεε στην περιοχή τις προηγούμενες μέρες, του «μαΐστρου», τα νερά μέσα στη θάλασσα είναι θολά. Το δελφινάκι μπλέχτηκε στα δίχτυα των ασυνείδητων και βρήκε τραγικό τέλος. Τα άλλα κολυμπούσαν γύρω του, δεν φεύγουν, μένουν εκεί, είναι σαν να φωνάζουν «βοήθεια»”, είπε ο δύτης περιγράφοντας το περιστατικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα