Μάχη με το χρόνο: Κυνηγός υπέστη καρδιακό στα Λευκά Όρη - Ελικόπτερο για τη διάσωση του

Μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη σε ακατοίκητη περιοχή 8 μίλα νοτιοανατολικά των Ιωαννίνων, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009. Ο πιλότος κατάφερε να σωθεί χρησιμοποιώντας το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.
Μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη σε ακατοίκητη περιοχή 8 μίλα νοτιοανατολικά των Ιωαννίνων, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009. Ο πιλότος κατάφερε να σωθεί χρησιμοποιώντας το σύστημα αυτόματης εκτίναξης. EUROKINISSI

Ελικόπτερο έχει απογειωθεί για να παραλάβει τον άνδρα, η κατάσταση του οποίου κρίνεται ως "σοβαρή"

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης 55χρονου άνδρα, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο, ενώ βρισκόταν για κυνήγι με φίλους του στη θέση Πάχνες, στο ψηλότερο σημείων των Λευκών Όρεων.

Οι φίλοι του ειδοποίησαν άμεσα τις αρχές, καθώς οι πρώτες ενδείξεις μαρτυρούσαν ότι ο 55χρονος αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην οποία συμμετέχουν 6 πυροσβέστες από τα κλιμάκια Ανώπολης και Βρυσών. Ωστόσο, το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο κυνηγός ήταν ιδιαίτερα δύσβατο και η πρόσβαση με τροχοφόρο αδύνατη. Οι πυροσβέστες έφτασαν αρχικά  με τα δύο πυροσβεστικά οχήματα μέχρι κάποιο σημείο και στη συνέχεια κινήθηκαν πεζοί φτάνοντας στην παρέα των κυνηγών.

Το ζητούμενο τώρα είναι πως θα μεταφερθεί ο 55χρονος ασθενής στο νοσοκομείο, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιβάλλει τη νοσηλεία του.

Για να  μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, οι αρχές ζήτησαν τη συνδρομή ελικοπτέρου ώστε ο επιχειρηματίας να μεταφερθεί με ασφάλεια στο πλησιέστερο νοσοκομείο. To ελικόπτερο απογειώθηκε, αντιμετωπίζει, όμως, δυσκολίες στην προσέγγιση του σημείου, καθώς η νέφωση είναι αρκετά πυκνή.

Πηγή: Cretapost/zarpanews

SHARE: