Μαφία των φυλακών: Τη Δευτέρα απολογούνται οι δύο δικηγόροι – Διώξεις για εκβίαση του Αρ. Φλώρου

Μαφία των φυλακών: Τη Δευτέρα απολογούνται οι δύο δικηγόροι – Διώξεις για εκβίαση του Αρ. Φλώρου
Στιγμιότυπο από τις φυλακές Κορυδαλλού Eurokinissi

Έλαβαν προθεσμία οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης. Μάρτυρας - κλειδί φέρεται να οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη.

Στη ΓΑΔΑ μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα απολογηθούν, θα κρατηθούν οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν χθες το βράδυ ως εμπλεκόμενοι στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών». Μάρτυρας – κλειδί φαίνεται πως οδήγησε στις συλλήψεις.

Η κίνηση του εφέτη ειδικού ανακριτή, Ευτ. Νικόπουλο, που χειρίζεται την υπόθεση, να λάβει σειρά μαρτυρικών καταθέσεων, οδήγησε σύμφωνα με πληροφορίες, στα δύο εντάλματα σύλληψης. Ανάμεσα στους μάρτυρες είναι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αλλά και ένα πρόσωπο που έδειξε να γνωρίζει αρκετά γύρω από τις κινήσεις του συλληφθέντα δικηγόρου, σε βάρος του οποίου είχε πραγματοποιηθεί απόπειρα δολοφονίας του 2014.

Οι συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους. Κατά πληροφορίες, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση, η οποία συστάθηκε το 2014 και από τότε φαίνεται να έχουν διενεργηθεί σωρεία αξιόποινων πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές και άλλα.

Ο συνήγορος του, Αλεξ. Λυκουρέζος, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, προσθέτοντας πως περιμένουν να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Εκβίαση κατά Αρ. Φλώρου

Την ίδια ώρα, ανοίγει η βεντάλια των ερευνών αφού ήδη έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για κακουργηματική εκβίαση κατά κατηγορουμένων, που θεωρούνται μέλη του κυκλώματος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η νέα ποινική δίωξη αφορά στην εκβίαση που έχει εδώ και καιρό καταγγείλει ο Αρ. Φλώρος ότι δέχεται τόσο αναφορικά με τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου όσο και με την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του συλληφθέντα δικηγόρου. Παράλληλα, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να εκδοθούν και νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος κι άλλων προσώπων.

Μάλιστα, ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa βρίσκεται από το πρωί ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, καταθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, φέρεται να επανέλαβε όσα έχει αναφέρει και στις δικαστικές αίθουσες, ότι δηλαδή έχει πέσει θύμα εκβιασμού από συγκρατούμενους του, οι οποίοι έχουν την ιδιότητα του κατηγορούμενου στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα