Μαίνεται φωτιά που πέρασε από τα Σκόπια στην Ελλάδα-Σε εξέλιξη φωτιά στα Χανιά

Μαίνεται φωτιά που πέρασε από τα Σκόπια στην Ελλάδα-Σε εξέλιξη φωτιά στα Χανιά
Πυροσβεστική (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Η φωτιά στα ελληνοσκοπιανά σύνορα έκαιγε επί δύο ημέρες από την πλευρά των Σκοπίων και πέρασε στην ελληνική μεθόριο σήμερα, στην περιοχή των Προμάχων Πέλλας καίγοντας πυκνό δάσος από πεύκα και οξιές-Σε εξέλιξη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση και στην Κάντανο στην Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο φωτιές στην Πέλλα και στην Κρήτη. Στην περίπτωση της Πέλλας η φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και δύο ημέρες από την πλευρά των Σκοπίων και πέρασε ανεξέλεγκτη στην ελληνική μεθόριο καίγοντας πυκνό δάσος από πεύκα και οξιές στην περιοχή των Προμάχων Αριδαίας, της Π.Ε. Πέλλας.

Στο σημείο επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 13 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 αεροσκάφη Canadair. Από την Πυροσβεστική εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία παρά του δύσβατου της περιοχής, καθώς το απόγευμα αναμένονται βροχές που ίσως βοηθήσουν την κατάσταση, ενώ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη αλλά εμφανίζοντας ήδη βελτιωμένη εικόνα, βρίσκεται φωτιά που έχει ξεσπάσει σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Παπαδιανά του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, στα Χανιά Κρήτης. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα