Φωτιά στην Ηλεία: Δύσκολη νύχτα με δύο εστίες στον Πύργο – Μια προσαγωγή για εμπρησμό στο Πόρτο Γερμενό

Φωτιά στην Ηλεία: Δύσκολη νύχτα με δύο εστίες στον Πύργο – Μια προσαγωγή για εμπρησμό στο Πόρτο Γερμενό
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες Eurokinissi

Δύσκολη αναμένεται και η σημερινή νύχτα, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη για τον περιορισμό ενός νέου πύρινου μετώπου στον Πύργο Ηλείας. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι Πυροσβέστες, με τις δυνάμεις να στρέφονται πλέον στον Πύργο Ηλείας. Ειδικότερα, υπάρχουν δύο εστίες φωτιάς σε δασικές εκτάσεις στην τοπική κοινότητα Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα προς την περιοχή της Τριανταφυλλιάς, ενώ στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχουν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και εθελοντές.

Φωτιά στην Κορυφή Πύργου patrisnews

Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά έχει δύο μέτωπα σε δύσβατα σημεία, χωρίς να απειλεί μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι, έντασης από δύο έως τέσσερα μποφόρ.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Ιωάννης στην Κορινθία.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Τουλάχιστον 65 πυρκαγιές σε 24 ώρες – Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό στο Πόρτο Γερμενό

Από τις δυσκολότερες των τελευταίων ημερών η σημερινή, καθώς συνολικά 65 πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, όπως έκανε γνωστό η Ραφαέλλα Τζίμα, εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στην έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η σημαντικότερη από αυτές εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό, με την εικόνα του μετώπου να είναι βελτιωμένη.

“Αυτή την στιγμή η κατάσταση της πυρκαγιάς παρουσιάζει σταθερή μείωση στο ρυθμό εξάπλωσής της, ενώ σε μερικά σημεία η έντασή της έχει εκμηδενιστεί”, δήλωσε η εκπρόσωπος και προσέθεσε ότι συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Από τη φωτιά κάηκε ολοσχερώς μια εξοχική κατοικία στα όρια του οικισμού του Πόρτο Γερμενού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό στο Πόρτο Γερμενό. Πληροφορίες του MEGA αναφέρουν πρόκειται για άτομο που κατάγεται από την βόρεια Ευρώπη και εντοπίστηκε κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά από την αστυνομία, η οποία περιπολούσε στην περιοχή.

Στην κατοχή του βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό και το εν λόγω άτομο βρίσκεται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και η Πυροσβεστική.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η φωτιά που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό είναι προϊόν εμπρησμού. Στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά υπήρχαν κλαδιά που δεν είχαν μαζευτεί και σκουπίδια, ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς.

Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική, οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μύτικα προς ασφαλή κατεύθυνση. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχει ο Ελληνικός Στρατός, η Δασική Υπηρεσία, οι εθελοντές μας, η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, αλλά και δυνάμεις της αστυνομίας.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, απηύθυνε έκκληση να ενημερώνονται όλοι από τις επίσημες ανακοινώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς “έχει διαπιστωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι πληροφορίες που μεταδίδονται αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής και των αρχών που εμπλέκονται στη διαχείριση των συμβάντων”.

Τέλος, η κ. Τζίμα απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να αποφύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση πυρκαγιάς. “Παραμένουμε όλοι μας πολύ προσεκτικοί. Αρκούν λίγα μόλις δευτερόλεπτα για να γίνει η φλόγα πυρκαγιά”, κατέληξε.

Δείτε εικόνες από το Πόρτο Γερμενό:

Πυροσβεστικό Σώμα
Πυροσβεστικό Σώμα
Πυροσβεστικό Σώμα
Πυροσβεστικό Σώμα

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Τζια

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Τζια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά μαίνεται σε δυο μέτωπα στην περιοχή Χάλαρα της Τζιας, ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες.

Στο σημείο επιχειρούν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις ένα ελικόπτερο. Ακόμη, οι δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν καθώς στις 19:45 αναχώρησε από το Λαύριο μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 3 οχήματα.

Άμεση η αντιμετώπιση του μετώπου στο Πικέρμι

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη 1 το μεσημέρι, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι Αττικής, αντιμετωπίστηκε μέσα σε 20 λεπτά από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά και στο Καλαμάκι Αχαΐας

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στις 3 παρά 10 στο Καλαμάκι Αχαΐας έχει ελεγχθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version