Μανωλάδα: Αδήλωτοι 355 εργάτες στα φραουλοχώραφα

Μανωλάδα: Αδήλωτοι 355 εργάτες στα φραουλοχώραφα
Εργάτες στη Μανωλάδα Ηλείας Eurokinissi

Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία που φέρνει στην επιφάνεια σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών που εργάζονταν στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, η μηνυτήρια αναφορά του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Το έγγραφο κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία το διαβίβασε αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αμαλιάδας, η οποία και θα προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειες.

Σύμφωνα με τη μήνυση, 355 αλλοδαποί -κυρίως από Μπαγκλαντές και Πακιστάν- που εργάζονταν στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, δεν είχαν δηλωθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας. Πρόκειται για τους ίδιους εργάτες, ο καταυλισμός των οποίων καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά τον περασμένο Ιούνιο, με αποτέλεσμα πολλοί μέχρι σήμερα να παραμένουν χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Άλλωστε, η φωτιά είχε εξαπλωθεί τότε πολύ γρήγορα, καταστρέφοντας τα πρόχειρα καταλύματα που ήταν κατασκευασμένα από σίδερα, καλάμια και νάιλον, ενώ εξαιτίας των φιαλών υγραερίου, που χρησιμοποιούσαν οι αλλοδαποί για να μαγειρεύουν, σημειώθηκαν και εκρήξεις.

Πηγές αναφέρουν πάντως, πως η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά, διαβιβάζει και συνοδευτικό έγγραφο με το οποίο καλεί τις οικείες εισαγγελικές αρχές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να χορηγήσουν, όπως έχουν τη δυνατότητα, άδεια παραμονής σε όσους εργάτες έχασαν τα έγγραφά τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα