Μαρία Κανελλόπουλου: Οι απειλές της Χρυσής Αυγής, η μεγάλη απώλεια και το ελληνικό metoo

Μαρία Κανελλόπουλου: Οι απειλές της Χρυσής Αυγής, η μεγάλη απώλεια και το ελληνικό metoo
Μαρία Κανελλόπουλου ANT1

Η πρώην βουλευτής που ήταν και μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Χ.Α., ανέφερε πως και η ίδια είχε στοχοποιηθεί στη γειτονιά της. "Έχω πάρα πολλά να πω αλλά θέλω να κατακάτσει ο κουρνιαχτός" είπε για το ελληνικό Me Too.

Η ηθοποιός και πρώην βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, βρέθηκε καλεσμένη στο “The 2Night Show” και μίλησε μεταξύ άλλων για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο που βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας, αλλά και για τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στο σπίτι και την περιοχή της.

Σχετικά με την πολιτική, είπε πως η ενασχόλησή της ήταν απολύτως συνειδητή μιας και από πολύ μικρή είχε ταχθεί στην Αριστερά με ενεργό ρόλο και πως πάντοτε μετείχε στα ψηφοδέλτια.

Η πρώην βουλευτής που ήταν και μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Χ.Α., ανέφερε πως και η ίδια είχε στοχοποιηθεί στη γειτονιά της, την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. “Ως βουλευτής κινδύνευσα γιατί είχα μια φοβερή αντιπαλότητα με την Χρυσή Αυγή στη γειτονιά μου. Μου έσπασαν το αυτοκίνητο και δεν ήταν για κλοπή. Έχω κοιμηθεί και έχω ξυπνήσει με φωνές κάτω από το σπίτι μου. Τότε είχα αρνηθεί αστυνομικό για ασφάλεια, αλλά ζορίστηκα με όσα γίνονταν. Πολλοί μου έλεγαν πως δεν θα έπρεπε να μένω σε αυτή τη γειτονιά”.

“Πολλοί άνθρωποι που με είχαν αγαπήσει μέσα από ρόλους, όταν βγήκα βουλευτής μαζεύτηκαν. Μια κυρία μου είπε, δεν το περίμενα από εσάς. Δεν πιστεύω όμως πως ο ηθοποιός ανήκει άνευ όρων στο κοινό του. Πιστεύω πως ο ηθοποιός είναι καταρχήν ένας εργαζόμενος άνθρωπος που διεκδικεί, δεν είναι μόνο φως, είναι και πολίτης του κόσμου”.

Για το ελληνικό Me Too, είπε:

“Έχω πάρα πολλά να πω αλλά θέλω να κατακάτσει ο κουρνιαχτός. Δεν είναι πράγματα που συμβαίνουν στο θέατρο. Είναι πράγματα που συμβαίνουν σε όλη την κοινωνία. Το ότι η δουλειά μας ήταν πάντα στο φως, αυτό το κάνει τρομερό. Αλλά η σεξουαλική παρενόχληση, η βία, η σωματική, η λεκτική διαπερνά όλες τις τάξεις, τα στρώματα και τα επαγγέλματα”.

Θα ήταν πολύ καλύτερα αν όλοι είχαμε μιλήσει πολύ νωρίτερα

Και συνέχισε: “Με ένα τρόπο τσουβαλιάσματος μοιάζουν να είναι όλα ένα. Δεν είναι το ίδιο η λεκτική βία με τον βιασμό. Είμαι εναντίον σε όλα, αλλά να μην χάνουμε το μέτρα και να μην τσουβαλιάζουμε όλους τους ανθρώπους στον ίδιο ντορβά”.

“Μας παραδόθηκαν κάποια πράγματα ως σοφά κι αυτό είναι έτσι. Ο φωτισμένος κι ο ταλαντούχος μπορεί να λέει όσα θέλει. Θα ήταν πολύ καλύτερα αν όλοι είχαμε μιλήσει πολύ νωρίτερα. Όταν διάβασα ότι ο φάκελος στην εισαγγελία λέγεται “Φάκελος Τέχνης” στενοχωρήθηκα πάρα πολύ, έκλαψα. Δεν είναι ο φάκελος τέχνη αλλά η τέχνη είναι για να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους”.

Η ηθοποιός μίλησε ακόμη για την απώλεια της καλής της φίλης Νατάσας Μανισάλη η οποία όπως παραδέχτηκε της έχει στοιχίσει πολύ.

“Η Νατάσα Μανίσαλη ήταν μεγάλη απώλεια, ήταν η επιτομή της ζωντάνιας που νόμιζα ότι ποτέ δε θα την αγγίξει τίποτα. Ήμασταν φίλες πάρα πολλά χρόνια. Ήταν ένας εκρηκτικός άνθρωπος που έφτιαχνε εκρηκτικές σχέσεις. Η Νατάσα δεν πήρε αυτά που της αναλογούσαν γιατί ήταν ένα δύσκολο παιδί, έτσι λεγόταν τότε”.

Η Μαρία Κανελλοπούλου μίλησε ακόμα και για την Κάτια Δανδουλάκη λέγοντας πως είναι τύχη για κάποιον να συνεργάζεται μαζί της αποκαλύπτοντας μάλιστα πως το 2012 σε μια συνεργασία τους, “έκλεισε” το θέατρο λόγω απεργίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα