Μαρτυρία: "Χτύπαγα την κόρνα του σκάφους, να δω αν υπάρχουν ζωντανοί στη θάλασσα"

Διασώσεις πολιτών στη Ραφήνα
Διασώσεις πολιτών στη Ραφήνα EUROKINISSI

Ο κ. Βαγγέλης Καραμπέτσος περιγράφει στο Ραδιόφωνο 24/7 πως έσωσε 150 ανθρώπους με το σκάφος του.

Ιδιώτης που είδε από το μπαλκόνι του το κακό που προκάλεσε η φωτιά, πήρε το σκάφος του και έσπευσε για βοήθεια.

Ο κ. Βαγγέλης Καραμπέτσος είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 πως "η θάλασσα ήταν μέσα στον καπνό. Μπήκα μέσα, έσβησα τη μηχανή και χτύπαγα την κόρνα του σκάφους για να δω αν υπάρχει κάποιος".

Στο σκάφος του επιβιβάστηκαν 150 άνθρωποι.

ADVERTISING

Το Λιμενικό απεγκλώβισε 700 άτομα

Δραματικές ήταν οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας. Τα σκάφη του Λιμενικού και άλλα παραπλέοντα σκάφη απεγκλώβισαν από τις παραλίες 696 άτομα, ενώ από τη θάλασσα διέσωσαν 19 άτομα.

Δυστυχώς κατά την διάρκεια των ερευνών ανασύρθηκαν και τέσσερις νεκροί. Πρόκειται για τρεις γυναίκες και ένα παιδί ενώ έως και αυτή την στιγμή, φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγνοούνται δύο άτομα. Πρόκειται για επιβάτες ενός σκάφους στο οποίο αρχικά επιβιβάστηκαν 10 Δανοί τουρίστες από την παραλία της Ραφήνας όταν είδαν τις φλόγες να τους πλησιάζουν. Κατά την προσπάθεια τους να διαφύγουν, σύμφωνα με πληροφορίες επιβιβάστηκαν στην βάρκα τους και κάποια άλλα άτομα που εντόπισαν να κολυμπούν ανοικτά της Ραφήνας. Οι Δανοί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Λιμενικού διασώθηκαν, ωστόσο αναζητούνται και άλλοι επιβάτες του σκάφους.

Έξι περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό, ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης με τα δύο φουσκωτά του, ένα ταχύπλοο του λιμενικού, η φρεγάτα «Έλλη», ένα ελικόπτερο του Λιμενικού και διάφορα παραπλέοντα σκάφη συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στις έρευνες διάσωσης.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται έως και αυτή την στιγμή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φωτιά στην Αττική: 30 νεκροί σε χωράφια στην Αργυρά Ακτή

Π. Καμμένος: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού

SHARE:

24Media Network