ΣΔΟΕ: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη ποσότητα captagon που κατασχέθηκε παγκοσμίως

ΣΔΟΕ: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη ποσότητα captagon που κατασχέθηκε παγκοσμίως
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μοιάζει απίστευτο αλλά όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ χρειάστηκε δουλειά επί μία εβδομάδα για να καταμετρηθούν τα ναρκωτικά δισκίων Captagon που ανέρχονται σε περισσότερους από πέντε τόνους.

Ολοκληρώθηκε η κοινή επιχείρηση έρευνας, από τους υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων και Λοιπών Ελεγχομένων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και με την συμμετοχή κλιμακίων των συναρμόδιων Διωκτικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Ακτοφυλακής – Λιμενικού Σώματος σε τρία εμπορευματοκιβώτια, προερχόμενα από τη Συρία στα οποία ήταν κρυμμένα ναρκωτικά χάπια Captagon.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΔΟΕ το σύνολο της ανακτηθείσας και κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών δισκίων Captagon, ανέρχεται σε 5 τόνους, 250 κιλά και 500 γραμμάρια (5.250.500 γραμμάρια) που αντιστοιχεί σε ποσότητα 33.078.150 δισκίων.

Η ποσότητα αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ κατασχεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δε εγκληματικές οργανώσεις αποστερήθηκαν έσοδα που θα ξεπερνούσαν τα 660.000.000 δολάρια. Διενεργείται έρευνα για την ανακάλυψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων, καθώς επίσης και για να διαπιστωθεί αν ο τελικός προορισμός των εμπορευματοκιβωτίων ήταν η Κίνα.

Για την ολοκλήρωση της έρευνας απαιτήθηκε η καθημερινή ενασχόληση ανθρώπινου δυναμικού 20 ατόμων, επί μια εβδομάδα αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΣΔΟΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα